19. aug
samarbeid: Riksteatrets sjef Tom Remlov (t.v.) sammen med skuespiller Tom Styve.
 
Tom Styve først ut
Riksteatret har stor suksess i Hamar for tida. Til våren er det «Fuglane», «Havboka» og barneforestillingen «Bukkene Bruse lager rumpebrann» som skal sørge for at det fortsetter.

Publisert: 26.des.2018 21:46
Oppdatert: 26.des.2018 21:55

Alle tre er basert på store litterære suksesser. Først ut er «Fuglane», basert på Tarjei Vesaas’ roman, med Tom Styve i hovedrollen som Mattis – han som går under navnet «Tusten». 10. februar skal «Fuglane» spilles i Flagstad-salen i Hamar kulturhus.

Tom Styve har tidligere i desember avrundet rollen som Bør i Teater Innlandets «Bør Børson jr.». Fra den ganske elleville folkekomedien er spranget stort til Tarjei Vesaas’ ømme fortelling om Mattis, med Lasse Kolsrud som regissør,

«Fortellingen om Mattis har betatt stadig nye generasjoner like siden Vesaas’ roman først kom», heter det i Riksteatrets presentasjon. «Vi drar kjensel på ham, både hos andre og i oss selv. Og likevel er det nettopp det at han er så annerledes, så helt seg selv, som gjør at han berører oss så sterkt».

Havboka

En spesiell boksuksess er Morten A. Strøksnes «Havboka». en blanding av fiskeskrøne og fagbok. Boka har fått strålende kritikker i en rekke land, er lest av nærmere 60.000 nordmenn, og er oversatt til 25 språk. At det skulle bli teater av den, er likevel en av de største overraskelsene.

I en liten båt på Vestfjorden sitter forfatteren og hans venn. Under dem, langt nede i havdypet, har håkjerringa sitt rike. Det er denne haifisken de to har bestemt seg for å fange – et uhyre som kan være mer enn fem hundre år gammelt. Det er utgangspunktet for boksuksessen «Havboka».

13. mars spills teaterforestillingen i Hamar, med Jan Sælid som skuespiller.

Bukkene bruse

En av Riksteatrets største suksesser de seneste årene er «Bukkene Bruse på Badeland» – basert på Bjørn F. Rørvik og Gro Moursunds barnebok. Oppfølgeren «Bukkene Bruse lager rumpebrann», er basert på andre bok i serien. Og denne gangen setter bukkene fyr på rumpa til trollet.

30. mars spilles forestillingen i Hamar, og alle barn har grunn til å glede seg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke