22. aug
FESTIVALSJEF: Rune Myhren,
FOTO: KRISTIAN EINANG
 
Tømmerstock flyttes
Arrangørene tar grep for å sikre seg flere publikummere. Nå flyttes Tømmerstock-festivalen 2017 til juni måned og St.Hans-helga.

Publisert: 26.okt.2016 12:53
Oppdatert: 26.okt.2016 23:33

Årets Tømmerstock-festival trakk 3.000 færre publikummere enn fjorårets festival. Nå tar arrangørene umiddelbare grep for å snu den vonde trenden, og onsdag ble det klart at neste års festival flyttes halvannen måned fram i tid. Neste år avvikles dermed festivalen i løpet av den siste helga i juni.

tilbake til FØRSTEVALGET

- Det er en totalvurdering og en avgjørelse vi har tatt etter mange runder internt, men det er faktisk den helgen som var mitt førstevalg da vi skulle arrangere Tømmerstock for første gang i 2013. Den gangen var det en del andre ting som gjorde at det ikke ble noe av i St.Hans-helga, sier festivalsjef Rune Myhren. Han forteller videre at arrangørene ser flere fordeler av å arrangere festivalen i juni. 

- Nå har vi kjørt på i tre år i med festival i august, og jeg opplever at vi kommer sist av det aller meste som skjer i distriktet. Det er mye som skjer også i juni, men nå har vi prøvd å finne en med dato der folk flest ikke er på ferie. Juni passer dessuten mye bedre for våre samarbeidspartnere i næringslivet, sier Myhren. På spørsmål om neste års festival blir et slags prøveår svarer Myhren følgende: 

- Sånn det ser ut akkurat nå er det denne helga vi kommer til å satse på framover, men når man holder på med denne sporten er hvert år et prøveår. Vi har testet ut nye ting til større og mindre suksess siden vi startet, sier han.

Årets festival-regnskap gikk i omtrent null, og at Myhren forteller de vil gjøre flere grep etter tilbakemeldinger fra lokale og tilreisende publikummere. Først og fremst flytter de festivalens andre scene, som i år var plassert ved siden av Tømmerstock Kulturkafe, tilbake til sentrum.

- Det er tydelige at det er den komprimerte sentrumsfesten gjør festivalen til det den er. Vi tok en sjanse da vi flyttet scenen 200 meter bort fra sentrum i år, og for oss er det en helt naturlig avgjørelse å flytte den tilbake.

- Det er også et klart ønske fra både publikum og samarbeidspartnerne  våre i sentrum at vi vender tilbake dit, sier Myhren.

Populær headliner

Arrangørene av Tømmerstock kunne samtidig melde at de har første artist på plass til neste års festival.

- Vi spurte om å få Kurt Nilsen til festivalen i fjor, men da var han allerede booket. Da fikk vi beskjed om å vente til 2017 ettersom artisten da kommer med ny plate og et helt nytt konsept. Det valgte vi å lytte til, og da var han et naturlig valg i år, sier Myhren. 

Kurt Nilsen fikk sitt store gjennombrudd da han vant den første utgaven av det norske tv-programmet "Idol" i 2003. Artisten toppet VG-lista med singelen "She's so High", som ble den bestselgende norske singelen gjennom tidene. Nilsen bemerket seg internasjonalt da han året etterpå vant tidenes første, og eneste, utgaven av "World Idol". Nilsen ga ut debutalbumet "I" i 2003, og har siden den tid gitt ut ytterligere fem studioalbum og én live-plate. Kurt Nilsen har dessuten gjort stor suksess som en del av pop-kvartetten Lind, Nilsen, Fuentes, Holm. Nilsen har vunnet to spellemannspriser, begge i kategorien "årets hit". Artisten kommer til Brumunddal og Tømmerstock med fullt band.

Rune Myhren er strålende fornøyd etter å ha sikret seg et stort navn til neste års festivalplakat. 

- Vi er avhengig av å finne en populær artist med bred appell og som har noe og melde. Der passer Kurt Nilsen perfekt inn, sier han. Festivalsjefen forteller videre at arrangørene i Tømmerstock er i kontinuerlig dialog med aktuelle artister til neste års festival. 

- Vi er i ferd med å spikre flere nye navn, og vi håper å ha tre navn på plass før 1. desember, sier Rune Myhren.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KLAR: Kurt Nilsen.
FOTO: Gitte Johannessen/NTB/Scanpix.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke