23. aug
Positive til årets festival: Festivalgeneraler Rune Myhren (til venstre) og Frode Dalseng ser lyst på årets arrangement. Foto: Torbjørn Jørstad
 
Tømmerstock heves
Med et stjernespekket artistprogram ferdigspikret og stor pågang på billettsalg, går Tømmerstock-festivalen i Brumunddal for gull etter fjorårets nedtur.

Publisert: 03.mai.2017 17:13
Oppdatert: 03.mai.2017 17:38

Sting-konsert i Hamar, dårlig vær og et program litt for tett opp mot Dalamart’n, sørget i fjor for 3.000 færre besøkende enn året før.

I år er Brumunddals store kulturevent Tømmerstock flyttet til siste helga i juni, og med artister som Admiral P, Kurt Nilsen, et gjenforent TNT og Europe på programmet, er det duket for en musikkfest til glede for flere målgrupper.

Les også: Arrangørene tar grep for å sikre seg flere publikummere. Nå flyttes Tømmerstock-festivalen 2017 til juni måned og St.Hans-helga.

Gamleheltene trekker folk

Festivalsjef Rune Myhren melder om økt billettsalg mot samme tid i fjor, men festivalen går tross alt av staben halvannen måned tidligere i år. Det er tydelig at det er fredagen med gamleheltene i Europe og TNT som interesserer mest. Det er solgt 720 helgepass, 400 fredagspass og 190 lørdagspass.

Talentfull ungdom

Myhren stiller seg også positivt til årets Tømmerstock Ubarket, en talentkonkurranse for unge band i området, hvor vinneren får egen spillejobb på neste års festival. Han har vært til stede på flere delfinaler, og opplyser om en «enorm kvalitetshevning» blant årets konkurrenter. Fem band skal konkurrere på Torgscenen lørdag 24. juni.

Sentrumsfestival

– Vi har også jobbet mer prosjektorientert i år, med markedssjef og byutvikler fra Ringsaker kommune på laget, forteller Myhren.

I samspill med kommunen og Brumunddal Sentrum AS håpes det på økt profilering av festivalen, og butikker og bedrifter i sentrum skal involveres i uka før festivalen.

– Vi ønsker å være mer synlige, det skal være tydelig at det er Tømmerstock, sier Myhren. Det vil bli arrangert rebusløp og andre konkurranser, og i forbindelse med nattåpent i Brumunddal fredag 16. juni satses det på et «festival-vorspiel» på Tømmerstocks kulturkafé.

Busser til og fra Sjusjøen

Gjennom et samarbeid med Destinasjon Sjusjøen håper Tømmerstock å nå ut til hytteeiere i området som ellers ikke ville tatt turen. Det settes opp busser fra Sjusjøen til Brumunddal både fredag og lørdag, også på dagtid på lørdag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke