12. des
fine øyeblikk: 6.000 kjøpte billett til konsertene under årets Tømmerstockfestival. Publikum likte det de så og hørte.
 
Tømmerstock må ikke stoppe nå
Tømmerstock: Helgas fine konserter må gi motivasjon og krefter til å gyve løs på den femte festivalen i neste sommer.

Publisert: 25.jun.2017 13.02
Oppdatert: 26.jun.2017 06.39

Det er et krav fra tusenvis av musikkelskere på Hedmarken.

Festivalsjef Rune Myhren antyder at Tømmerstock teller på knappene på grunn av økonomi.

Her kan du se massevis av bilder fra festivalen lørdag.

Vi håper han teller penger og finner ut at det er nok i kassa til å forberede booking av neste års hovedsceneartister. For Tømmerstock traff blink med sine headlinere denne gangen.

Her kan du se massevis av bilder fra festivalen fredag.

Det kan derimot diskuteres om band og artister på torgscenen falt i smak hos publikum. Det er grunn til å spørre festivalledelsen om hvorfor ikke plateaktuelle, lokale artister får slippe til på den lille scenen. Lady Moscow og Dunderbeist gjorde fine konserter, men publikum uteble.

Forrykende start

Det startet forrykende med Valentourettes i Tømmerstockkafeen torsdag kveld. Festivalsjefen sjøl varmet opp publikum med sitt Cornelis Engler og det var fint og stemningsfullt.

Volumet ble skrudd opp til 11 da Petter Baarli og gutta gikk på scenen med udødelige Jokke-klassikere. Et publikum i ekstase ga bandet mer energi enn strengt tatt nødvendig...

Valentourettes må ha levert en av sine bedre konserter.

Hovedscenen

Fra hovedscenen fredag ga Joey Tempest (Rolf Magne Larsson) og Europe jernet. Et dødsfall i crewet til Europe fredag må ha krevd sitt ytterste av bandet. Joey Tempest demonstrerte at han fortsatt kan synge både hardrock og powerballader. Som ventet tok det helt av ute blant fansen da Final Countdown druknet Brumunddal i vellyd og rockhistorie.

Ronni Le Tekrø fra Toten trengte ingen nærmere presentasjon. Over 3.000 publikummere tok imot gitaristen som en av sine egne. Og med trommis Diesel Dahl, for anledningen i strikket lusekofte, og vokalist Tony Harnell i praktslag fikk festivaldeltakerne til å glemme de få regndråpene som kom.

Vi var nemlig 10.000 lovers i det magiske øyeblikket ved midnatt.

Umulig å stå stille

Det er umulig å stå stille når Admiral P og hans dyktige reggaeband humper av gårde. Min forutinntatte skepsis forsvant sammen med sola på vesthimmelen da admiralen satte publikum i godlune.

Med lett festivalpromille kunne selv en brumunddøl finne på å gi naboen en klem mens han danset til de heftige rytmene.

Kurt Nilsen og et bandet gjorde et min mening festivalens aller sterkeste opptreden. Akkurat som Åge, Hellbillies og DumDum Boys har gjort før ham, avsluttet Kurt Tømmerstock på en slik måte at festivaldeltakerne allerede snakker om neste sommer.

Et fantastisk velspillende band, der opptil fire gitarister satte farge på Kurts fine låter.

Det er så deilig med rockeband som tør å la to akustiske gitarer dominere lydbildet selv om det er sju musikere på scenen.

Kurt, bosatt i nabolaget Minnesund, var på sitt aller beste da han og bandet spille countrylåtene. Og «My Street» ble strippet ned og vi fikk Kurt og gitaren alene i store deler av låten.

Herlig stemning

Det var en herlig stemning både på scenen og ute blant folket.

At Idol-vinneren avsluttet med «She`s so high» var selvsagt som forventet.

Tømmerstock og artistene lagde flott stemning og gode musikkopplevelser i tre dager. 6.000 betalende publikummere er mer enn godkjent. Måtte det bare være nok til fortsettelsen.

Festivalen får utflyttete brumunddøler til å komme hjem igjen. Tømmerstock skaper fellesopplevelser og forsterker identiteten til brumunddølene. Tømmerstock er et vesentlig bidrag til byutviklingen og kommunens jag etter flere innbyggere. Festivalen fyller gatene, serveringsstedene og torgene med mennesker.

Og la det for all det fortsette i sentrum selv om Strandsaga blir aldri så attraktiv.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke