17. aug
Kommer til Tømmerstock: Julie Bergan
 
Tømmerstock snur på flisa
Rune Myhren slår tilbake mot "gubberock"-stempelet, og lanserer samtidig artistene Julie Bergan og Jenny Augusta på årets festivalplakat.

Publisert: 18.feb.2016 15:07
Oppdatert: 18.feb.2016 15:26

På tirsdag kunne HA melde om at alle artister på årets Tømmerstock-festival var menn, noe som ble kritisert av artister som Frida Ånnevik og Johanne Margrethe Kippersund Nesdal. 

 – Det var ikke planlagt, hevdet festivalsjef Rune Myhren, som dagen etter la mye av skylden på management med mannstunge porteføljer, og det at kvinnelige artister sjelden eller aldri selv tar kontakt med Tømmerstock. 

- Det å kritisere Tømmerstock for å ha en mannsdominert festivalplakat i forbindelse med Tømmerstock 2016 kunne vært betimelig dersom kritikken hadde kommet i mai/juni når all booking er ferdig gjennomført, skriver Myhren i en pressemelding, og presenterer samtidig to nye navn på årets festivalplakat, nemlig Julie Bergan og Jenny Augusta.

LES OGSÅ: «JEG ETTERLYSER BREDDE PÅ TVERS AV KJØNN»

Kvalifiserer neppe til «gubberock»

- Det som dog er mindre saklig i denne debatten er å kalle Tømmerstock for en ”profilløs gubberock”- festival og ”Ølfestival med bakgrunnsmusikk”, sier Myhren, og henviser til dagens debattinnlegg i HA, hvor Frida Ånnevik fortsetter å kritisere festivalen.

- Dette beviser at motivet for disse utspillene er noe helt annet en prosenten av kvinnelige artister på den foreløpige festivalplakaten per februar måned. Artister som Sondre Justad, Unge Ferrari, Vamp og Dumdum Boys kvalifiserer vel neppe til et ”gubberock”-stempel. Heller ikke kvalifiserer vel 4000 mennesker tettpakket foran scenen, både fredag og lørdag i fjor, til karakteristikken ”Ølfestival med bakgrunnsmusikk”, sier Myhren.

To kvinnelige artister på plass

- Når vi ikke fikk Astrid S på plakaten så har vi faktisk jobbet med flere kvinnelige artister i kulissene, og vi er veldig glade for i dag å kunne presentere Julie Bergan som er den norske kvinnelige artisten som har desidert flest nedlastinger på Spotify – hele 9,5 mill, sier Myhren.

Med låter som blant andre "All Your Friends Are Dead" gjorde Jenny Augusta seg godt bemerket på Norske talenter på TV2 i fjor høst.

- Hun var en favoritt blant dommerne hvor hun fikk mye skryt for sin særegne stemme og morsomme tekster. Vi i Tømmerstock ble kjent med Jenny Augusta under veldedighetskonserten for Parkinson-rammede – ”Light Of Day” i fjor høst, sier Myhren.

- Med Julie Bergan, Sondre Justad og Unge Ferrari så har ”Gubberock”- festivalen Tømmerstock artister på plakaten for 2016 med totalt nesten 14 mill. nedlastinger på Spotify.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke