23. aug
 
Tonesatte fargerik lokalhistorie i Løten
Ådalsbruk Musikkforening leverte det de lovte og presenterte en stemningsrik konsert med både toner og ord.

Publisert: 09.okt.2016 23:01
Oppdatert: 09.okt.2016 23:15

Det ble en ny vri på konsertformen, med kombinasjonen av lokalhistorie, fortalt av Gotmar Rustad og spennende korpstoner, spilt av Ådalsbruk Musikkforening. Og når kirken attpåtil er nydelig lyssatt, er man godt på veg til god høststemning.

Da gjelder det bare å sørge for ypperlig framføring, noe som både konferansier og korpset faktisk gjorde.

Kjent og ukjent historie

Det som var spesielt i går kveld, var at fortellingene og musikken tok omtrent like mye plass. Korpset spilte ni musikkstykker, og Rustad krydret lokalhistorien med hans egen, litt spesielle og tørre humor.

Dermed ble løtensokninger kjent med Veens steinring, heksehenrettelser ved Gjetholen og fikk forklaring på hvorfor graven rett bak sakristiet var lyssatt, selv om det var en morder begravet der. Med både hekser, mord og kirkebrann ble stemningen til tider nokså dystert, men Rustads humor sørget for mye humring i kirkerommet.

På topp

Korpset gjorde en ypperlig jobb med å tonesette denne stemningen, og hadde valgt ut musikk fra forskjellige epoker og sjangre. De fleste stykkene hadde en god intensitet, og korpset var virkelig på hugget. Alt var godt innstudert, og samspillet med dirigent Tenfjord var ypperlig. Slik ble det god musisering av!

Åpningen ble en mektig pangstart, med den korte, intense introen fra «Also sprach Zarathustra». Den satt som støpt, med en svulmende dynamikk. Slik var det flere dramatiske innslag, slik som «O Fortuna» av Carl Orff, med heftig slagverk, og «Dies Irae» fra Mozarts Requiem. Selv om sistnevnte ble en nærmest rockete versjon, så var «Lacrimosa» mer i Mozarts ånd, med en mer vuggende takt.

«Somewhere» var et av stykkene arrangert av Tenfjord, en flott komposisjon med mange detaljer. Her kom mange av instrumentgruppene godt fram, takket være solistiske partier. Heldigvis var det mer plass til rolig musikk, slik som «Michelangelo», med solist Bjørn Are Hansen som glitret på sin baryton. Deilig og tilbakelent stemning, med subtilt slagverk. Korpset har rett og slett mye å spille på! Kanskje de klarer å imponere med den utfordrende «Jericho» og rykker opp til 1. divisjon i NM Janitsjar til våren?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke