24. aug
KOMMER: Mari Silje og Håkon Samuelsen kommer til Kirsten Flagstad festivalen.
 
Topp-kvartett i Flagstadfestivalen
”Mestermøte langs Mjøsa”.

Publisert: 13.feb.2012 14:33
Oppdatert: -

Det blir tema for åpningskonserten til Flagstadfestivalen i Hamardomen torsdag 14. juni samler noen av de fremste utøverne innenfor klassisk musikk med tilknytning til Mjøsregionen.
I år er det Tanja Irene Leine (sopran), Ingeborg Gillebo (mezzosopran), Mari Silje Samuelsen (fiolin) og Håkon Samuelsen (cello) som vil være solister sammen med Kirsten Flagstad Festivalorkester - Mjøsmusikk og Kirsten Flagstad Festivalkor.
Tanja Irene Leine har opptrådt i mange operaforestillinger bl.a. for Ringsakeroperaen og er i dag ansatt som sanger hos Musikk i Hedmark. Ingeborg Gillebo har nylig oppnådd topplasseringer i Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse og Belvedere konkurransen i Wien, og har blant annet solistoppdrag på Den Norske Opera & Ballett framover.
Søskenparet Samuelsen er kjent fra Klassisk julekonsert og har tross sin unge alder opptrådt på festivaler og i konsertsaler i en rekke land.
Festivalorkesteret består av profesjonelle musikere fra Mjøsregionen, og festivalkoret samler 60 sangere fra en rekke kor rundt Mjøsa. Kveldens dirigent er Eldar Nilsen og instruktør for koret er Tore Mortensen. Festivalens kunstneriske leder Bjørn Simensen leder konserten, mens påtroppende operasjef Per Boye Hansen foretar den offisielle åpningen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke