21. aug
Glissent: Det var veldig mange som gikk glipp av Kønnbandfestivalen.
 
Topp underholdning
Det var meget høy kvalitet på underholdningen under åpningen av tidenes første Kønnbandfestival. Det var det dessverre altfor få som fikk med seg.

Publisert: 13.sep.2013 23:11
Oppdatert: -

(anmeldt)
Det var mange som muligens hevet øyebrynene da det ble annonsert at arrangørene skulle bruke Stange bibliotek som konsertlokale, med det skulle vise seg å være et godt valg. Både lyden og atmosfæren mellom bokhyllene var nemlig av høy kvalitet. Dessverre var det ganske mange tomme seter under fredagens konserter.

Rundt 80 betalende var på plass da Elvira Nikolaisen gikk på scenen, og det må sies at er pinlig få til tross for at det også kom rundt 80 til konserten med Cir.Cuz på Tingvold. Det ble allikevel annonsert undervegs at det ligger godt an til at det er langt trangere om plassen til kveldens konserter.

Herlig humor

Festivalen ble åpnet av Kammerkoret Viva, og etter en stemningsfull konsert skulle publikum få servert en god dose humor. Jon Niklas Rønning er mest kjent som den ene halvdelen i komiduoen Bye og Rønning, og han innledet sitt humorshow med en herlig innrømmelse.

- I løpet av mine 25 år som aktiv har jeg bare hatt en drøm, og det har vært å spille i et ryddet bibliotek under Kønnbandfestivalen, fortalte Rønning til høylytt latter fra det frammøtte publikumet. Deretter fulgte han opp med låten «åh Kønnband, Kønnband» i form av sin egen herlige imitasjon av Ole Paus.

Deretter var det Anne P. Flugstad trio som fulgte opp kvelden med rolige og behagelige toner, som sammen med sine to dyktige medmusikanter jazzet opp gamle nydelige viser. Flugstad benyttet også litt av scenetiden på å fortelle hvor stas det var for henne å synge under tidenes første Kønnbandfestival, og fulgte passende nok opp de ordene med sangen «jeg er havren».

Elvira til slutt

Til slutt var det Elvira Nikolaisen som fikk æren av å avslutte tidenes første Kønnbandfestivalkveld. Sammen med et vel besatt band spilte hun mange av sine egne låter, og varierte framføringen med sanger på både norsk, svensk og dans. En herlig avslutning på et program som både var variert og underholdende.

Festivalkvelden kan på mange måter oppsummeres som et herlig vorspiel til all moroa dom er i vente. Først og fremst til kveldens fest, men også til årene som kommer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke