25. aug
34 KILO: Selveste elvens dronning, ifølge lokale kommentarer, sier Tor Kirkerud.
 
Tor tok karpe på 34 kilo
Tor Kirkerud fra Hamar har satt ny personlig fiskerekord, med en karpe på 34 kilo.

Publisert: 09.feb.2011 07:45
Oppdatert: -

Fra før var rekorden hans en laks på 12 kilo fra Gaula. Men det blir småtteri mot karpen fra Mekong-elva som han tok på ferieturen i Thailand.
- Vi liker å gjøre noe annet enn å ligge på stranda når vi er i Thailand, sier Tor. Så denne gangen la de inn en fisketur. De bodde sør for Bangkok, og fikk høre om et stor fiskevann i nærheten. Så de tok en drosje dit, og leide fiskestang.
- Agnet var brød, pakket inn i en slags ball som var festet til kroken, forteller han.
Men hva som beit på, hadde han ikke peiling på, bare at den var tung.
- Og så var den ekstremt sterk, sier han.
Så tok det da også en og en halv time å få fisken i håven og opp på land. Til slutt var det to mann som hjalp ham med det.
- De kalte den elvens dronning, forteller Tor.
Og dronninger lager en ikke fiskekaker av uten videre. Så den ble satt ut igjen så snart fangsten var behørig fotografert. Og da var den fortsatt i god form.
- Hva annet skulle en ha gjort med den enn å sette den ut att? sier Tor Kirkerud.
- Etterpå snakket jeg med noen engelskmenn som fisket samme sted. De hadde noen år tidligere fått en karpe på 25 kilo. Den hadde det til gjengjeld tatt to og en kvart time å få på land.
TOR KIRKERUD PRØVDE forresten fiskelykken igjen, selv etter at kjempefisken var sluppet fri. Da var han borti en sannsynligvis enda større en, uansett hva det var. For den rettet bare ut kroken og forsvant igjen, Og det var en solid krok.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke