23. aug
GALLA: - Vi skal fylle torget med Flagstad og folk, lover fra venstre Tore Slettvold, (Sparebanken Hedmark), Kjell Magne Brobakken (OBOS) og Randi Stene, (Kirsten Flagstad Festival). 19. juni byr de på gallakonsert med store, internasjonale stjerner og Kringkastingsorkesteret på Stortoroget. Prislapp ca 750.000 kroner - men gratis for deg, siden de to herrer spanderer.
 
Torget fullt av opera
Kirsten Flagstadfestivalens dyreste konsert blir gratis for deg.

Publisert: 21.apr.2015 11:13
Oppdatert: 21.apr.2015 11:14

Ho jo to ho! Brünnhildes kamprop skal gjenlyde over hele Stortorget 19.juni, når Kringkastingsorkesteret, dirigert av Gregor Bühl, spiller opp med en av verdens ledende Wagnersporaner; Iréne Theorin som solist, og slipper valkyriene og andre go’svisker løs i gallakonsert for alt folket.

kupp

– Vi har gjort et kupp, stråler kunstnerisk leder Randi Stene.

For ikke bare er Theorin midt i Kirsten Flagstadrepertoaret, på høyden av sin karriere, og etterspurt over hele verden. Konserten, der Stene sjøl for øvrig blir med som valkyrie, og som videre mønstrer stjerner som Ville Rusanen, Ditte Højgaard Andersen, Ole Jørgen Kristiansen, årets festivalprofil Marianne Beate Kielland, og åtte mezzoer og sopraner fra Den Norske Opera og Ballett (!), blir gratis og franko for publikum, siden sponsorene tar hele regninga.

Hvor stor den blir til slutt, er ennå ikke avklart, men 750.000 kroner er utgangspunktet.

– Den blir finansiert, og ferdig med det, sier Kjell Magne Brobakken fra OBOS og Tore Slettvold fra Sparebanken Hedmark.

– Vi får trå til vi som kan. Kirsten Flagstad er en diamant for Hamar, vi vil gi de som bor her kvalitet og kaliber og en kunstnerisk opplevelse utenom det vanlige. Stortorget var fullt av folk etter hockeyfinalen. Nå kan mange tusen få oppleve opera uten terskel i sommer.

En god by å bo i

Dette blir den nest dyreste konserten i Kirsten Flagstad festivals historie. Den dyreste, på Domkirkeodden for tre år siden, samlet 3.000. Også den ble finansiert av de to samme sponsorene.

– Godt kulturliv gir en god by å bo i. Og så er det jo viktig for Hamar å sørge for noe som kommer i pluss, slik at vi også får noen gode historier, sier sponsorene.

Ambisjon

Iréne Theorin er svensk og synger i dag Kirsten Flagstads Wagnerrepertoar på de store scenene, som The Metropolitan i New York og Bayreuth. Hun har i mange år jobbet sammen med Randi Stene, hvis ambisjon fra første stund som kunstnerisk leder for Flagstadfestivalen har vært å få gjort noe av Flagstads repertoar i Flagstads festival i Flagstads fødeby.

– Men en Wagneroppsetning krever enorme ressurser, som vi med våre lokaler og budsjetter bare kan drømme om foreløpig. Derfor er det så ekstra flott å kunne sette opp denne torgkonserten og la det store publikum oppleve Kirstens repertoar, sier kunstnerisk leder Randi Stene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke