17. aug
DØD: Anne Nyutstumo (til venstre) er død, 59 år gammel. Hun var mest kjent som Ragna Rekkverk i TV-suksessen Pelle Parafins Bøljeband på 80-tallet. Her fra en gjenforeningsforestilling med Tramteatret i 2003. På bildet sees også Kine Hellebust, John Nyutstumo og Liv Aakvik. Bak skimtes Arne Garvang.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
 
Tramteaterets Anne Nyutstumo er død
Skuespilleren og musikeren Anne Nyutstumo er død, 59 år gammel. Nyutstumo døde natt til lørdag.

NTB
Publisert: 22.mai.2017 09:22
Oppdatert: 22.mai.2017 09:24

Hun er kanskje mest kjent for sine ti år i Tramteatret (sammen med broren John Nyutstumo), og ikke minst for sin rollefigur Ragna Rekkverk i TV-suksessen «Pelle Parafins Bøljeband».

Det ble laget tre serier på NRK med bøljebandet i henholdsvis 1980, 1981 og 1986. Også platene med musikken fra TV-serien ble populære.

Hun hadde også roller i dramaserien «Vestavind» og humorserien «Seier'n er vår» – begge på NRK, og i kortfilmen «Mors lille Ole» fra 2003.

Sammen med tidligere Tramteater-kollegaer Kine Hellebust og Liv Aakvik var hun også involvert i AS Dameteater & sø. og spilte flere forestillinger sammen med dem.

Nyutstumo var de senere årene blant annet knyttet til Teater Innlandet på Hamar. Der deltok hun i forestillingene «Drømmecontainer'n» (alene), «Pippi Langstrømpe» og «To Kerrs Pink og en Mandel».

(©NTB) 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke