18. aug
FÅR STØTTE: Kari Eikli, daglig leder Kirsten Flagstad Festivalen får støtte også neste år.
FOTO: PAULA BJERTNES.
 
Fire festivaler får 700.000 i støtte
Fire festivaler i Hedmark får støtte.

Publisert: 18.des.2014 13:00
Oppdatert: 18.des.2014 13:44

Kulturrådet har fordelt til sammen 47,4 millioner kroner til 111 musikkfestivaler for 2015. Tons of Rock i Østfold, Smieøyafestivalen i Telemark og Livestock-festivalen i Nord-Østerdal får støtte fra festivalordningen for første gang.

I Hedmark er det tre festivaler som  får støtte:

  • AnJazz - Hamar Jazzfestival Hedmark 250.000 kroner
  • Kirsten Flagstad Festival Hedmark får 200.000 kroner
  • Livestock Hedmark får 100.000  (for første gang)
  • Volumfestivalen Hedmark får 150.000

Årets tildeling til musikkfestivaler er klar. Kulturrådet har i høst behandlet 157 søknader til musikkfestivaler, med en samlet søknadssum på ca. 114 millioner kroner. 98 festivaler har fått til sammen 46,5 millioner kroner i støtte fra festivalordningen. I tillegg har 13 mindre festivaler og arrangører fått støtte fra musikkarrangørordningen.

Oslo internasjonale kirkemusikkfestival har, i tillegg til 1,6 millioner i festivaltilskudd fra Kulturrådet for 2015, fått et øremerket tilskudd, direkte fra Stortinget, på to millioner kroner. Det gjør at denne festivalen har det høyeste tilskuddet på festivalordningen i 2015.

- Vi er godt fornøyde med årets tildelingsrunde. Festivalene er, sammen med helårsarrangøren, en av de viktigste aktørene i arbeidet med å spre musikk i alle sjangre over hele landet både for musikere, artister og publikum, sier nestleder i Kulturrådet og leder av Musikkutvalget for arrangørstøtte, Arnfinn Bjerkestrand.

Syv nye festivaler

Syv nye festivaler har blitt prioritert inn på ordningen for 2015. Blant disse finner vi Livestock-festivalen i Hedmark, Smieøyafestivalen i Telemark og Tons of Rock i Østfold, som får festivalstøtte fra Kulturrådet for første gang.

13 festivaler har fått økning i støtten sammenlignet med 2014. Bergenfest i Hordaland og Månefestivalen i Østfold har fått 100 000 kroner i økt støtte. I sistnevnte tilfelle en 100 % økning fra tidligere. Økninger på 75 000 kroner er gitt til Blues in Hell i Nord-Trøndelag, Kalottspel i Troms, Maijazz i Rogaland og Pstereo i Sør-Trøndelag. I tillegg er det gitt syv økninger på 50 000 og én på 30 000 kroner.

Fagutvalget har også gitt støtte til fire festivaler for 2016. Dette gjelder All Ears i Oslo, Nordland Musikkfestuke, Nordlysfestivalen i Troms og Trænafestivalen i Nordland.

Liten vekst  

- Det har de siste par årene vært liten vekst i ordningen, noe som har gjort det utfordrende for Arrangørutvalget å møte de behovene festivalene har, og dynamikken i arrangørfeltet. Det øker behovet for å kunne se hele feltet i sammenheng for å bedre få en oversikt over hvilke tiltak som er gir best kunstneriske resultater. Fagutvalget har derfor besluttet å hente midler fra musikkarrangørordningen for å gi støtte til noen mindre festivaler og andre arrangementer som faller utenfor festivalordningen, sier Bjerkestrand. 

I alt er det i festivalbehandlingen gitt rundt 900 000 kroner til 13 festivaler og arrangementer i ekstra tilskudd fra støtteordning for musikkarrangører.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke