24. aug
 
Tre hele uker med Prøysen
Blåklokkevikua blir til blåklokkevikuer når Prøysenfestivalen utvides med hele to uker. - Dette blir tidenes lengste Prøysenfestival, slår Prøysenhus-sjef Hogne Moe fast.

Publisert: 01.apr.2016 15:31
Oppdatert: 01.apr.2016 15:42

Fredag presenterte Prøysenhuset årets Prøysenfestival, og arrangørene kunne melde om store endringer i festivalens veletablerte format.

Hele tre uker med festival-moro på dagtid og en rekke konserter på kveldstid venter publikummerne som i år finner vegen til Prøysenhuset og Blåklokkevikua. Festivalen starter allerede 4.7, og årets program preges av både tradisjonelle innslag og friske nyvinninger.

Kvintetten Prøysens Ablegøyer bidrar med forestillinger for de minste i Mikkelikskiskogen. Gruppen framfører dessuten konserten "Så seile vi på Mjøsa" vekselvis med Kristine Lundsbakkens forestilling "Jinter" på Prøysenscena. I tillegg byr Prøysenfestivalen på allsang, barneleker og Prøysen-gameshow under årets dagprogram. 

13. 7 utvides festivalen med utvalgte forestillinger på kveldstid. Staut, familien Akselsen med Stian Carstensen, May Britt Andersen, Guro Von Germeten og Anne Flugstad er blant artistene som i år står på artistlisten under sommerens festival.

Benjamin Kippersund er mannen bak ideen til årets teaterforestilling. Teaterforestillingen "Semikolon", som regisseres av Arild Halvorsen, tar for seg et Prøysens noe ukjente fortid som produsent og aktør på revy-scenen. Peter Kippersund, Anders Kippersund, Kasper Skullerud Værnes og nevnte Benjamin Kippersund er blant aktørene på scenen.

Sjef i Prøysenhuset Hogne Moe forteller er klar på at årets festival på mange måter blir et spennende prøveår for framtidens festivaler.

- I år prøver vi noe helt nytt, og vi skal bruke god til på å evaluere resultatet, sier Moe. Han forteller at utvidelsen av festivalen skjer som følge av mye trafikk gjennom hele fjorårets sommer.

- I fjor var dagsbesøket veldig bra gjennom hele juli, og derfor har vi forsterket dagsprogrammet og strukket det utover flere dager. Vi vil veldig gjerne gi alle som er innom en smak av Blåklokkevikua, sier Hogne Moe. 

Årets Prøysenfestival avsluttes med festforestilling 23.7. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
HOGNE MOE
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke