18. aug
 
Tre soner på torget
Slik vil de spanske arkitektene bygge opp Stortorget som byens nye møteplass.

Publisert: 09.sep.2011 13:21
Oppdatert: -
Slik vil de spanske arkitektene bygge opp Stortorget som byens nye møteplass.

Den nye utformingen av Stortorget skal bli til gjennom utveksling av ideer og kunnskap, der innbyggerne i Hamar skal spille den viktigste rollen. Men Ecosistema Urbano har allerede noen tanker om hvordan torget skal bygges opp. Arkitektene deler torget inn i tre soner, som markeres ved ulik bruk av materialer.
Levende gateareal kalles den ytre sonen. Dette området får varierende bredde langs fasadene i ytterkanten av torget. Her er det rom for aktivitet knyttet til bygningene rundt. Dette arealet skal også være framkommelig for utrykkingskjøretøyer.
Sosial grønnstruktur er et område innenfor gatearealet. Her ligger den tekniske infrastrukturen i bakken, med tilkoblingspunkter for vann, avløp og elektrisitet. Området er beplantet med ulike tresorter. Trærne er plantet i klynger, som lager små rom for sosialt samvær. Her er det også plass til plattformer for uteservering, kiosk, eller oppholdsplasser.
Kreativ arena i midten utgjør det største arealet på torget. Her skal det være plass for de store arrangementene, som konserter og markeder. Plassen skal også være arena for lek og aktiviteter i dagliglivet. I sommerhalvåret kan området inneholde elementer for å møblere plassen, mens snøen om vinteren kan brukes for å forme et vinterlandskap.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke