24. aug
 
Tre store stjerner sang førjulstida inn
Cecilia Vennersten, Gaute Ormåsen og Christian Ingebrigtsen reiser landet rundt for å skape julestemning. På lørdag besøkte de en fullsatt Hamar Domkirke.

Publisert: 01.des.2014 06:36
Oppdatert: 01.des.2014 06:38

De tre artistene gjentar fjorårets suksess, og har også i år lagt ut på turné. Gjennom førjulstida holdes konserten «Julenatt» i 38 kirker. Startskuddet gikk i Brumunddal kirke på fredag, før turen gikk videre til Hamar på lørdag, hvor de tjuvstartet førjulstida kvelden før første søndag i advent.

Variert program

Kirken var fylt til randen under konserten.

- Jeg håper vi kan få dere til å senke skuldrene og komme i julestemning sammen med oss, sa Ingebrigtsen fra scenen.Og det så de ut til å lykkes med. Mens snøen så vidt hadde lagt seg utendørs, leverte de et variert og solid program med julemusikk.Med både salmer, amerikanske og norske klassikere, populærmusikk og selvkomponerte sanger var det noe for enhver smak.Et av høydepunktene må likevel sies å være Vennerstens versjon av «Stjernesludd». Den sjelfulle framføringen førte til flere våte øyekroker blant publikum.Gjennom konserten fikk alle tre vist fram sine egne, solide stemmer i solostykker. Likevel var det ingen tvil om at de også var en samkjørt trekløver som utfylte hverandre i harmonisk samspill.

Musikere fra gullrekka

Ikke bare var det tre store sangere som sto på scenen. Med på laget hadde de også to rutinerte musikere. Trond Lien på piano og Frøydis Grorud på saksofon og tverrfløyte, begge kjent fra Beat for Beat, løftet konserten ytterligere.

Sammen utgjør de to musikerne halve Beat for Beat-orkesteret, men det var nok ingen som forveksla julekonserten med fredagskvelden, slik Ormåsen spøkefullt uttrykte frykt for.Da Grorud åpnet med å vandre ned kirkegolvet samtidig som hun spilte saksofonsolo på «Mitt hjerte alltid vanker» var stemningen satt fra første stund.Konserten avsluttet tradisjonsrikt hvor alle reiste seg til «Deilig er jorden», hvor også publikum sang med.

Julestemning

Det var fornøyde tilskuere HA snakket med etter konserten.- Stemningsfullt, variert og gode musikere, var ord som ble nevnt. Til tross for at det enda er en stund til jul, var nok julestemningen langt nærmere etter konserten, om ikke fullkommen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke