19. aug
Skrivekonkurransen 2017: Fra venste; Jens Haugan (Høgskolen i Innlandet), Andrea Holen, Sandra Stokke, Ayla Bonsak, Anne Ekornholmen (Hamar Arbeiderblad), Vigdis Haldisdatter (Hamar dialekt- og mållag).Foto: David William Øynes
 
Her er vinnerne av HAs skrivekonkurranse
Vinnere i årets skrivekonkurranse for elever på videregående skoler i Hamarregionen er kåret.

Publisert: 21.apr.2017 22:13
Oppdatert: 21.apr.2017 22:40

Den åttende årlige skrivekonkurransen i regi av Høgskolen i Innlandet, Hamar Arbeiderblad, Gravdahl bokhandel og Hamar dialekt- og mållag, har kåret sine tre vinnere. De unge skribentene som er plukket ut som første-, andre- og tredjeplass har utkonkurrert 11 andre innsendinger.

Årets tema

«Kva tyder det for deg eller eventuelt fiktive personer i teksten din å være ung på Hedmarken i dag?» Slik lød årets tema for skrivekonkurransen.

- Teksten min handler om å ha en vanlig hverdag, at alle har faste rutiner, tar bussen til skolen, gjør lekser og legger seg. Budskapet er at man skal prøve å gjøre så mye man kan ut av livet, og at du ikke skal dømme andre mennesker før du har blitt kjent med dem, forteller Andrea Holen (17), som vant tredjeplassen i skrivekonkurransen.

Vinneren av andreplassen, Sandra Stokke (18), forteller at teksten hennes handler om å være alene på skolen.

- Personen må komme seg gjennom året, og være ensom. Det er ikke alle på skolen som har noen å være med. Jeg tror det vil være unge som gjenkjenner seg i det jeg har skrevet, konstaterer hun.

- Jeg har skrevet om en jente som har vokst opp på Hedmarken. Jeg har prøvd å skildre hvordan det er å vokse opp med skilte foreldre, forteller skrivekonkurransens førsteplass, Ayla Bonsak (16). De tre elevene er fordelt på Ringsaker og Storhamar videregående skole.

får unge til å utrykke seg

- Jeg er veldig opptatt av å finne en plass der man kan uttrykke sine tanker, og at ungdom skal bli hørt i det offentlige rom. Jeg håper at ungdommen vil bruke lokalavisen som et medium, forteller Jens Haugan (Høgskolen i Innlandet), som er en arrangørene.

De tre premierte tekstene vil stå på trykk i Hamar Arbeiderblad på lørdag, mandag og tirsdag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke