19. aug
 
Triller inn julen med ungdommelig glød
Det er ingen som kan ønske julen velkommen slik som Hamars ungdommer. Torsdag var det fram med tørkepapir for alle de stolte foresatte og andre tilhørere.

Publisert: 14.des.2017 22:17
Oppdatert: 14.des.2017 22:20

For å fylle opp en hel konsert hadde Hamar Ungdomskorps invitert med seg ungdomskoret Defrost. Korps og kor i skjønn forening, noe som fristet til gjentakelse. For dette ble det masse vellyd av, som ble både rørende og sterkt.

Stor utskiftning

Selv om de var inviterte, hadde Defrost et forholdsvis stort program, hvor de viste igjen sin allsidighet og dyktighet. Koret er i en generasjonsskifte, og halvparten av sangerne er nye siden i høst. Med kort fartstid for de nye låt de likevel forbausende samstemte, og koret har beholdt sin unike utstråling.

De øver for harde livet til World Choir Games i Sør-Afrika neste år, og dermed ble det en del konkurransestoff i tillegg til noen julesanger.

Variasjonen var som alltid stor, fra en lett «O jul med din glede» med en enkel og morsom regi, til en sterk tekst i den ironiske «Hymn of acxiom», som ble sunget varsomt og dedikert.

– Det er en syrlig kritikk til alle spor vi etterlater oss på internett. Så legg bort telefonen i julen, og bryr dere om hverandre», oppfordret dirigent Thomas Caplin.

Nytt stoff hadde de også, nemlig «Hallelujah» som de startet med for en måned siden. Caplin støttet noe opp med pianoet, og det varierte arrangementet låt allerede veldig bra og spennende.

Utfordrende repertoar

Hamar Ungdomskorps ligger heller ikke på latsiden. I påske neste år skal korpset en tur til Spania. Ikke for å konkurrere, men en kosetur, ifølge dirigent Morten Sanner. Likevel tar de med seg et krevende, norsk program.

For å spille «Eg veit i Himmerik ei borg» var det valgt et arrangement utenom det vanlige, skrevet av Bjørn Mellemberg. Her høres salmen i en annen tonedrakt, og som utfordrer korpset godt. Og det låt både bra og staselig.

«Blåmann, Blåmann» med solist Camilla Bakke Edvardsen på trompet var også et nummer som skal bli med til Syden.

I «Panis Angelicus» forsøkte korpset å få til orgelbrus, men dette verket var nok i vanskeligste laget. Heldigvis fikk de det til i avslutningen, hvor de sammen med koret inviterte med publikum til å bli med på allsang i «Deilig er jorden». Slik ble konserten avsluttet med en riktig mektig klang.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke