22. aug
DETEKTIVER: Her er våre nye helter, i TV-serien «TRIO - Odins Gull»: Nora (Naomi Hasselberg Thorsrud), Lars (Bjørnar Lysfoss Hagesveen) og Simen (Oskar Lindquist).
 
Trio til 100 millioner
Det er rigget for tre sesonger med våre nye helter Nora, Simen og Lars - og det er planer om en langfilm. Totalt budsjett er hundre millioner blanke norske kroner.

Publisert: 19.des.2013 13:29
Oppdatert: -

- Dette er et prosjekt hvor vi har hatt vind i ryggen hele vegen, sier Arild Halvorsen i Fabelaktiv.
- «Kjør på», sa folk i NRK fra første gang de fikk «skissen» i 2009.
- De ønsket ikke ti episoder for en sesong, de ønsket tre sesonger, totalt tretti episoder, forteller Halvorsen.
Sytti dagers innspilling er gjort unna, det har gitt grunnlaget for første runde; en ti episoders ungdomsthriller - med première lørdag 4. januar.
Hver sesong har et budsjett på tjuefem millioner kroner - og en eventuelt langfilm vil ha et budsjett på omtrent det samme. Til sammen hundre millioner kroner. Det største prosjektet Fabelaktiv noen gang har vært med på.
Flere samarbeidspartnere kom tidlig på banen: Nordicstories, Norsk filminstitutt, Film 3, Skjåk kommune - og foreløpig er det sikkert at serien også skal vises i de nordiske land og i Tyskland.

Inn i fjellheimen

Snøen fyker rundt en snøscooter som kjører over et islagt vann, på scooteren sitter en eldre kar og en ung jente - og der inne, langt foran dem, ligger et flott tun som brukes til blant annet leirskole. Men ... Det finnes mer der inne i fjellheimen... Et eventyr for tre unge, nysgjerrige og modige.
Slik starter første episode av «TRIO - Odins Gull».
Her treffes Nora, Lars og Simen for første gang. Simen er den litt svimete, naive, Lars er de sylskarpe og teknisk interesserte, som også sitter i rullestol - og Nora er den tøffe jenta som går rett på.

Hele vegen

- De var jo elleve år da denne første sesongen ble spilt inn, og i mars, når vi starter med andre runde, så er de selvsagt eldre - og de skal være med hele vegen alle tre, sier Arild Halvorsen.
Han opplever alle tre, Naomi Hasselberg Thorsrud (Nora) og Oskar Lindquist (Simen) fra Oslo og Bjørnar Lysfoss Hagesveen (Lars) fra Øyer, som kvikke unge mennesker som publikum helt sikkert vil like.
Et team på tjuefem personer pluss skuespillere og statister har jobbet innspillingen av første sesong, som har foregått i Skjåk.
Manuset er ved Morten Hovland og Trond Morten Venaasen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke