25. aug
POPULÆR: Bjørn Eidsvåg er klar for Kønnband-festivalen og Stange bibliotek søndag 20. august. Senere i høst kommer han til Hamar med sin suksessforestilling «Etterlyst: Jesus».
 
Trippel dose Eidsvåg
– Vi må levere noe voldsomt på Kønnband for å leve opp til konserten vi hadde med Ungdomssymfonikerne, sier Bjørn Eidsvåg (63).

Publisert: 07.aug.2017 19:59
Oppdatert: 07.aug.2017 21:25

Han storkoste seg på Staur med Ungdomssymfonikerne i august 2015. To tusen møtte fram – og i Hamar Arbeiderblad het det: «Drømmekveld i Stange». Søndag 20. august kommer han til Kønnband og Stange bibliotek med bandet sitt. Det er plass til fem hundre.

27. og 28. oktober stiller Bjørn Eidsvåg sammen med rutinerte Svein Tindberg i Hamar kulturhus med «Etterlyst: Jesus», en forestilling hyllet av kritikerne og solgt til gull på Det Norske Teatret i Oslo.

Evig behov

Hedmarkingene elsker Bjørn Eidsvåg. De siste årene har den folkekjære artisten åpnet Stortorget (2014), fylt Gregers (2015), spilt til applaus med Ungdomssymfonikerne på Staur (2015) og hentet tilbake til Hamar kulturhus i «Vi vil ha mer»-kampanjen i 2016. Hva tenker han selv om dette evige Eidsvåg-behovet?

– He, he. Bjørn Eidsvåg-behov … Det er nok langt mer flyktig enn som så. Og det tar nok slutt, dette her også – men vi er opptatt av å jobbe for høy kvalitet. Vi jobber hardt, målbevisst, og vi gjør andre ting, som nå på teatret. Og jeg vet at folk setter pris på tekstene, på alvoret, refleksjonene, jeg tror jeg har funnet en form som kler popkonseptet.

Teatersuksess

– Og så kommer du tilbake med forestillingen «Etterlyst: Jesus». Hva tenker du selv om forestillingens suksess?

– Dette er noe av det kjekkeste jeg har gjort, om ikke det aller kjekkeste – og jeg har hatt veldig stor glede av dette. Vi var jo litt engstelige på forhånd, og at dette skulle rulle og gå så lenge, det var utenkelig. Jeg var kanskje både spent og engstelig for selve utførelsen, men også på hvordan dette ble mottatt. Var dette et tema for i dag, eller kun noe for spesielt interesserte?

Kritikernes terninger viste femmere og seksere, publikum strømmet til, og spilleplanen strekker seg til neste vår. Foreløpig.

Men aller først er det Bjørn Eidsvåg-konsert søndag 20. august. Hva folk får høre?

– Mest kjente låter, som folk kan synge med til, sier Bjørn Eidsvåg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke