19. aug
ØNSKER MANGFOLD: Hai Hang mener at et mangfold av spisesteder ikke konkurrerer, men supplerer hverandre. - Det blir lettere å få folk ut for å spise, mener han.FOTO: Anders Grobstok dalen
 
Trivelig Haisommer
- Jeg ønsker flere små spisesteder i byen, sier Hamars suksessrike restaurantgründer Hai Hang.

Publisert: 12.jul.2011 07:33
Oppdatert: -

- Jeg ønsker flere små spisesteder i byen, sier Hamars suksessrike restaurantgründer Hai Hang.
Hai har tatt Hamars ganer med storm. Nyåpnete Volum på Østre Torg går så det suser, og både Valuta i Kunstbanken og Victoriahaven i Strandgata kan vise til hyggelige driftsinntekter og marginer.
- Det er kjempemorsomt at konseptet har slått an, sier Hai. Nå etterlyser han mer konkurranse innenfor restaurantbransjen i byen.
- Hamarsinger har blitt flinkere til å gå ut å spise. De reiser mer utenlands og har blitt vant til å kunne velge og vrake blant restauranter.
- Jeg mener at det viktigste man kan gjøre for å lage liv i sentrum er å tilby hamarsingene et mangfold, sier Hai Hang.
- Da jeg jobbet i Singapore og møtte kjentfolk på gata, spurte man aldri «Hvordan går det?». Man sa «Har du spist?». Det sosiale rundt maten er mye viktigere der nede. Det er lettere å invitere folk ut på en matbit enn en øl.
Selv mener han at Hamar har et utrolig potensial.
- Det har vært mye snakk om hva byen skal være. Idrettsbyen, den åpne byen og i den duren. Men hvorfor skal ikke Hamar i framtiden promotere seg sjøl som matbyen, under Hang.
- Vi bor jo midt i matfatet. Jeg har en kokkelærling fra Bergen som i forbauselse fortalte meg at vi får ferskere fisk i Hamar enn i ved kysten, ler Hang.
- Jeg tenker jo alltid mat, men det er sant at vi er omgitt av råvarer. Hvorfor skal ikke folk dra over til Hamar for å spise? Oslo er smekkfullt av restauranter og restaurantgjester. De har lyktes utrolig bra.
- Se på det der! sier Hang og peker tvers over torget. - Det er jo en skam at det ikke er små spisesteder i butikklokalene der. Det byen trenger er folk som tar tak og oppretter steder som tilbyr en matopplevelse.
Hang mener utvikling er meget lovende.
- Vi har fått en sushirestaurant, og nå åpner det snart indisk restaurant også. Det er kjempebra! Jo flere som kommer, desto bedre blir det, mener Hang.
- Mangfold er viktig. Folk må lære å spise forskjellig mat. Det er ingen som klarer å spise på gourmetrestaurant sju dager i uka. Eller fire ganger i måneden for den saks skyld.
Ifølge Hang er sommerhalvåret en drøm for restaurantbransjen. Han håper hamarsingene fortsetter å gå ut selv når det blir kaldere i lufta. Hang mener at trikset er å tilby forskjellige konsepter.
- Konkurranse vil øke omsetningen. Det er veldig synd at Stallgården har stengt dørene. Hamar har potensial til å holde mathus på høyde med Oslos topprestauranter. Hamar trenger en gourmetrestaurant som andre kan strekke seg etter, sier Hang.
- Jeg liker å sammenligne restaurantbransjen med fotball. Trener du bare med 3.-divisjonslag blir du ikke bedre enn det. Hvis man derimot får prøve seg mot eliteserielag, vil man hele tiden strekke seg etter å bli bedre.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke