23. aug
 
Trivelig juleteater med Prøysens Ablegøyer
En av søndagens mange julegreier på Prøysenhuset var barneforestillingen om den vesle bygda som glemte at det var jul. Stykket var artig.

Publisert: 04.des.2017 09:20
Oppdatert: 04.des.2017 10:04

«Je trur je aldri har sett så mye folk før», sier Jensemann fra den vesle bygda imens han kommer ned trappa i salen og ut på scenen.

Teaterforestillingen med Prøysens Ablegøyer og Hogne Moe, ble en riktig trivelig og artig barneforestilling, som også de voksne i den fullsatte salen så ut til å more seg med.

Handlingsforløp

Forestillingen var ikke unødvendig lang, selv om gjengen hadde funnet ut at de måtte spe på litt for at historien skulle gjøre seg godt i teaterform. Men lengden var altså helt fin, og det var mulig å holde interessen oppe gjennom hele stykket, også for barna, som helt tydelig var målgruppen til ensemblet.

Vi fikk først innblikk i bygda, hvem som bor hvor og hva de gjør. Innbyggerne klager litt på at de er så kalde. De går barbeinte rundt i snøen og finner til slutt ut at de har glemt å bruke sko. Du kjenner historien. Deretter glemmer de å spise, også glemmer de at det er jul. I Prøysens Ablegøyer sin versjon, skulle den vesle bygda møtes i «vegaskjellet», for å feire at de ble friske da de spiste, men de glemte også hvor møteplassen var. Ellers var det også litt kjærlighetsdrama mellom postmannen i byen, som ikke husker hvem av damene han er forelsket i, og kanskje egentlig bryr seg mest om post.

«Kom Gunnar, så skal du få være med hjem til meg og se på frimerkesamlinga mi».

Prøysens Ablegøyer hadde også flettet inn masse prøysensanger som de sang der det passet seg. Handlingsforløpet var enkelt, med barnevennlige overganger og alminnelig humor som alle kunne synes at var helt alright.

jovialt og koselig

Den vesle bygda som glemte at det var jul hadde sin sjarm, og det var en lettsinnet og hyggelig opplevelse, fra den absurde og enkle verdenen til Alf Prøysen. Prøysens Ablegøyer og Hogne Moe hadde en veldig jovial utstråling og fikk barna med på «hode, skulder, kne og tå», samt å rope til bygda at det er jul, slik at alle de glemske innbyggerne skulle få høre den viktige nyheten.

Med teater, sang og dans var det en variert og fin formiddag i Prøysenhuset, takket være en barnevennlig og underholdende gjeng.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke