24. aug
 
Trivelig kveld med rocka 150-åring
De ferdig utdanna musikklærerne kommer kanskje snart til en skole nær deg. Men først skulle de få kose seg skikkelig i rampelyset.

Publisert: 07.mai.2017 13:41
Oppdatert: 07.mai.2017 14:27

Campus Hamar sparte ikke på kruttet under årets vårkonsert for 3.-klassingene ved musikklærerutdanninga, men så hadde de jo også en del å feire. 150 år med utdanning av musikkpedagoger, og sammenslåing mellom Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Hedmark ble markert med høyt ambisjonsnivå, trøkk og spilleglede. Halvor Thorsnes var en av dem som rocka på scenen:

– At vi har så mange dyktige utøvere blant dem som egentlig har tenkt å bli lærere, det er gøy å se, sier Thorsnes fornøyd i pausen.

hyller radioen

Som tema valgte ikke skolen å hylle seg selv, men derimot å hedre radio-mediet, og markere FM-båndets endelikt. Med radio som tema kan man unne seg variert musikk, som radiokanalene reklamerer med, og publikum fikk servert musikk innenfor de fleste sjangre. Mange av låtene var arrangert litt annerledes enn vi kjenner dem fra radioen, som for eksempel en firstemt blues-versjon av Britney Spears «Toxic». Mer tradisjonelle slagere som Nora Brockstedts «Voi-voi» ble også framført flott flerstemt av vokalgruppa – og så var det som seg hør og bør mye rock’n roll med mange deilige gitarsoloer og flere flinke instrumentalister.

Den kule musikklæreren

Potensial til å bli den neste kule musikklæreren på skolen, var det flere som viste. Ole Fredrik Bratberg er også avgangselev, han spiller gitar og skriver under på musikklærerens viktige betydning.

– Jeg har hatt god erfaring med flinke musikklærere selv. Og så er jo på en måte klasserommet en slags scene det også, sa han.

Når de vordende lærerne, som ikke legger skjul på at de også valgte utdanningen litt som en unnskyldning for å kunne spille gitar på heltid, må velge mellom klasserommet og scenen blir de litt stille et øyeblikk.

– Det beste er vel om man får til en blanding, smiler Ole Fredrik.

– Det er ingen tvil om at det er stas å få lov til å spille i en så flott sal, i en sånn setting, legger Halvor Thorsnes til.

Det er også en erfaring å ta med seg i klasserommet, der nye musikkferdigheter og spilleglede skal dyrkes fram. Fortsetter de som på lørdag, har nok elevernenoen trivelige musikktimer i vente.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke