18. aug
 
Trivelig på tivoli
Den første kvelden på årets Mart’n ble en livlig en. Unge publikummere glemte karuseller og sukkerspinn da Hkeem sto på Mart`n-scena.

Publisert: 28.sep.2017 22:37
Oppdatert: 28.sep.2017 22:41

Da klokka slo halv åtte ble køene til karusellene og smultringbua litt kortere. Det var nemlig tid for konsert med nitten år gamle Abdulhakim Hassane, eller «Hkeem», på den store scenen utenfor vikingskipet.

Aktuell med hit

Den unge artisten har fått mye oppmerksomhet i det siste, etter at singelen «Fy faen» slo an både nasjonalt og internasjonalt etter å ha blitt ukas låt på P3, og brukt i den populære serien «Skam». I mai hadde låta blitt hørt over 10 millioner ganger, og gutten fikk stjernestatus.

Konserten på Mart`n

Hkeem og kameraten Temur braste ut på scenen, til jubel og skrik fra den lojale gjengen som sto klare utenfor og ventet. Konserten startet noe treigt, og de to rapperne brukte litt tid på å få med hele publikum, og lokke ungdommen bort fra karusellene.

-Okay Hamar, jeg vil se dere klikke, roper Hkeem til gjengen.

Det var tydelig at artistene ville få med seg folket, og fenge. Det klarte de også etter hvert.

Temur spurte publikum om de hadde lyst til å høre Hkeem være samfunnsengasjert.

Det virket som om de var mer interessert i liv og moro enn «de viktige spørsmål», og flere danset eller beveget seg til rytmene.

Til slutt takket guttene for seg, og gikk av scenen. Det var bare et lite triks, for de hadde ikke spilt superhiten enda, og folk ventet i spenning. «Fy faen» kom snikende i høyttalerne, og til publikums glede hopper Hkeem og Temur ut på scenen igjen, og framfører låta ikke bare en gang, men to. Stemningen bygger seg betydelig opp, og det var lett å skjønne at dette var konsertens høydepunkt.

Etter showet stimlet unge til foran scenen. Hkeem og Tamur tok seg god tid til å snakke og ta bilder med et hysterisk publikum.

fornøyde med hamar

-Hamar var veldig bra, med all kjærligheten de viste oss. Dette er bra ungdom, sier Hkeem backstage etter konserten.

-Det var noe med måten de snakket med oss og konfronterte oss, de var hyggelige ungdommer, legger Temur til.

Så tok de kanskje en karusell eller to, og dro hjem til Oslo.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke