25. aug
 
Mathias trives på hjemmebane
Mathias Eek (20) fortsetter filmkarrieren hjemme i Hamar, og nå skal filmskaperens to siste produksjoner vises eksklusivt på h-a.no.

Publisert: 20.jan.2016 06:32
Oppdatert: 20.jan.2016 08:13

– Det er kult at jeg nå får mulighet til å vise fram det jeg har laget på en lokal visningsplattform.

- Det kan vise seg å være minst like viktig som å vise dem fram internasjonalt, sier Mathias Eek, som nå har gjort avtale om å vise kortfilmene «Xenophobia» og «Dobbeltseter» eksklusivt på h-a.no.

Jeg håper selvsagt at mange her hjemme viser interesse for det jeg har laget, sier han.

Fremmedfrykt

Kortfilmen «Xenophobia» ble skutt på Stange kirkegård over en periode på to dager i 2014, og har tidligere blitt vist i forbindelse med Amandusfestivalen, Tante Gerdas filmfestival og kortfilmprogrammet under fjorårets Hamarama-festival.

– «Xenophobia» handler om fordommer, og da spesielt fordommer mot folk fra andre kulturer. Det er et tema som har vært aktuelt lenge, men som har blitt spesielt viktig i løpet av det siste året, sier Eek.

Kortfilmen «Dobbeltseter» er akkurat ferdig produsert, og Eek forteller at kortfilmen mest sannsynlig vil bli lagt ut på h-a.no i løpet av høsten 2016.

– Vi produserte «Dobbeltseter» med et større budsjett og et langt større mannskap. Vi har akkurat arrangert en lukket visning, og tilbakemeldingene er veldig positive. Jeg mener i alle fall at resultatet er et steg i riktig retning for meg, sier han.

Fortsetter hjemme

Filmskaperen, som i disse dager er på veg til nye studier i Australia, har planer om å etablere seg som filmskaper i hjembyen Hamar allerede til høsten.

– Jeg har fått gode råd fra folk i bransjen om å fortsette hjemme i Hamar. Her er det ikke like mange om beinet som i hovedstaden, og her har man en sterk kobling til Østnorsk Filmsenter. Det er dessuten kort veg til Oslo, sier han. Filmskaperen innrømmer samtidig at han lar seg inspirere av brødrene Dahlsbakken som virkelig har klart å markere seg i filmbransjen.

– De bare kjører på, og det er veldig inspirerende å se hvor bra de gjør det, sier han.

Se filmen i vinduet over.

 
Filmskaper: Mathias Eek (20) har skrevet og regissert kortfilmene «Xenophobia» og «Dobbeltseter». Foto: Kristian Einang
Fremmedfrykt: Tematikken i «Xenophobia» er i disse dager høyaktuell. Skuespiller er Patrick Finzi. Foto: Øyvind M. Saugerud
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke