23. aug
 
Trollmannen fra Ål
Det er å håpe at Bjella holder på sin årlige konsert på Gregers. Med bandet sitt holder han på å skrive seg sakte, men sikkert inn i Norges rockehistorie (!).

Publisert: 18.nov.2017 23:56
Oppdatert: 19.nov.2017 00:01

Stein Torleif Bjella er i ferd med å bli stor, veldig stor, kanskje takket være det superbandet som fulgte han til Gregers lørdagskveld.

Han etterlot seg et meget begeistret publikum, og avsluttet selv på sitt tørre vis: – Takk, takk, men man vet jo aldri.

Og tilføyet: – Det er en god ting å komme hit en gang i året.

Fra viser til rock

En konsert som startet rolig og melankolsk, selvsagt, vi snakker jo om Bjella, en visesanger (!) fra Ål. Det var en god oppvarming, og publikum satt pris på det lille ekstra de fikk fra bandet. Slik som fra Geir Sundstøl, gitaristen som til og med fikk applaus underveis for sitt bidrag på munnspill.

Men etter hvert ble stemningen hetere og tettere, og ikke minst hardere, med mere rock, og dermed fikk bandet et fastere grep om publikumet.

Bandet begynner nemlig å bli farlig godt samspilt, noe som ble merkbart i starten med «Redningsmann». Den ble avløst med en mer lavmælt trall, «Liten ball», men retningen ble klar. For selv om Bjella holdt samme maska gjennom hele konserten, og fortsatt sin tørre væremåte som utløste en del latter, ble uttrykket mer og mer røft og rocka.

Heftig avslutning

Bandet bygget opp forventningene underveis. «Helsing Judas», fra «Heim for å døy» ble tonesatt med helt passende skumle lyder, som bandet tryllet fram. Den ble avsluttet med skarpe gitarriff av Amund Maarud.

Kjærlighetslåten «Stjernepar» var neppe en henvisning til gitaristene, men kunne ha vært det. For når Maarud og Sundstøl drar til, blir ingen uberørt. Denne låten kunne ha vart mye lengre, for den slående og rytmen var nesten hypnotiserende.

De fulgte samme sporet med «Undergang» og toppet det hele med «Blomen», med en meget heftig gitarduell hvor de utfordret hverandre rett foran Bjella. Og takket være ypperlig lyd ble alle detaljene i denne lange og harde jammen godt hørbare.

Bjella fikk roet det hele ned alene, med «Romantikken gjer meg sjuk». Ja, det var jo snakk om en visesanger fra Ål. Men du verden så fantastisk røft og rocka det kan bli med band på scenen. Jeg gleder meg i allerede til neste år!

Terningkast: 6

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke