21. aug
VINNER? Ole Ivar har vunnet Spellemannsprisen mange ganger, men vinner ikke lørdag i følge bettingselskap.
 
Tror Ole Ivars blir snytt
Bookmaker har klokketro på Rune Rudbergs «Tro».

Publisert: 17.jan.2014 12:32
Oppdatert: -

Rune Rudberg får Spellemannsprisen for sitt album «Tro», antar bookmakeren ComeOn.com.
Spillselskapet har satt opp odds på de nominerte før helgens tv-sendte show. De gir bare 1,4 ganger innsatsen tilbake om Rudberg får prisen i danseband-klassen, mens Ole Ivars står til 2,4 ganger pengene. Den tredje største favoritten står til formidable 17 i odds, hvilket betyr en utbetaling på 1.700 kroner med 100 kroner i innsats.
- 2013 var et revansjens år for Rune Rudberg som slo til med sine beste listeplasseringer siden 1988, da Ut mot havet herjet listene. Platen Tro lå hele tretten uker på VG-listen og det er total knock out for denne sjangeren. Rune Rudbergs plate er noe nytt. Selv om Ole Ivars er vårt mestvinnende danseband, og dette var jubileumsplata deres, tror vi at Rune stikker klart av med denne prisen, sier spillanalytiker Stians Røsvik Bjørstad i Comeon.com.

Frida Ånnevik fra Hamar er nominert til priser i klassen for tekstforfattere og viser. Om hennes sjanser til å vinne en pris i morgen kveld, sier selskapet ingen ting om.

Her er deres favoritter:

DANSEBAND

Rune Rudberg Band «Tro» 1.40
Ole Ivars «50 år» 2.40
Hanne Mette «Minner» 17.00


Dette er alle oddsene selskapet tilbyr på Spelemannsprisen:

URBAN
Lars Vaular «1001 Hjem» 1.70

Don Martin «En gang Romsåsgutt Alltid Romsåsgutt» 3.15

Jaa9&OnklP «Diskoteket er stengt» 3.85

- Bergen er på mange måter norges mest urbane by, og det skal da ikke være en stor overraskelse at kritikerroste Lars Vaular blir fjorårets mest urbane artist. Vaular herjet ikke hitlistene på samme måte som han gjorde tidligere med fjorårets 1001 Hjem, men var likevel en favoritt blant anmelderne og ligger klart i førersetet foran sine konkurrenter.FOLKEMUSIKK/TRADISJONSMUSIKK
Ingebjørg Bratland og Odd Nordstoga «Heimafrå» 1.02

Mari Boine «Gilvve gollát - sow your gold» 7.00

Rydvall/Mjelva «Isbrytaren» 25.00

Sudan Dudan «Inntil i dag» 30

- Sjeldent så gjør noen så mye for Folkemusikken som det Ingebjørg Bratland og Odd Nordstoga gjorde i 2013. Albumet er et mesterverk inn i den norske folkeroten, og har liten eller ingen konkurranse til å vinne i sin sjanger.

METAL

Kvelertak «Meir» 1.90
Satyricon «Satyricon» 1.90

Shining «One One One» 12.00

Obliteration «Black Death Horizon» 28.00

- To av landets fremste Metal band leverte i 2013 og det er umulig å skille dem fra hverandre på oddsen. Begge fikk gode anmeldelser og begge kom helt til topps på VG-lista. Det blir som å slå kron og mynt om hvem som skal vinne.

POPGRUPPE

Alfred Hall «Wilderness» 2.65

Razika «På vei hjem» 3.15

Real Ones «Tonight only tonight/The morning after» 3.85

The Low Frequency in Stereo «Pop Obskura» 4.15


- Kampen om å være norges neste, største popgruppe er jevn. Ingen av årets nominerte har skilt seg nevneverdig ut i forhold til de andre og samtlige av dem kan vinne. Nærmest tror vi likevel at drømmende feelgood duoen Alfred Hall er, men i denne kategorien blir det garantert ingen overraskelser for alle kan vinne.


POPSOLIST

Maria Mena «Weapon In Mind» 3.15 

Moddi «Set the House on Fire» 3.40
Monica Heldal «Boy From the North» 3.85

Ingrid Olava «Summer House» 4.05
Hanne Kolstø «Stillness and Panic» 17.00

- Folkekjære Maria Mena blir antatt å ligget et hestehode foran konkurrentene som årets popsolist. Maria er rutinert og stødig i sitt siste album som var godt like både blant anmeldere og folket som fortsetter å trykke melankolske Maria til sitt bryst. Hun har likevel havnet i et svært tett heat og spesielt bør man merke seg at Monica Heldal har imponert kritikerne.

ROCK

Bigbang «The Oslo Bowl» 2.20

King Midas «Rosso» 3.15

Motorpshycho «Still Life With Eggplant» 3.40

Hedvig Mollestad trio «All of them witches» 9.00

- BigBang-gutta viste i 2013 at de er med igjen for fullt. Albumet deres fikk svært gode kritikker fra en samlet presse og holder utfordrerne King Midas og Motorpsycho på en armlengdes avstand. Det er likevel ikke slik at vi er klare for å dele ut premien til Bigbang helt enda likevel. ÅRETS HIT

Ylvis «The Fox» 1.01
Broiler «Vannski» 85.00

Envy «Am I Wrong» 85.00

Røyksopp feat. Susanne Sundfør «Running To The Sea» 85.00

Truls «Out Of Yourself» 85.00


- Det er Ylvis mot røkla og Ylvis vinner. Årets hit kategorien har nok aldri vært så avgjort på forhånd som denne gangen. Ingen skal ta vekk noe fra de andre, men «The Fox» er, lik det eller ikke, det største som har hendt norsk musikk siden Take On Me.


BLUES
Knut Reiersrud «Aftonblues» 1.85

Bjørn Berge «Mad Fingers Ball» 2.40

Gina Aspenes «Inertia» 4.50

- Knut Reiersrud har drat tilbake til Bluesens barndom og levert det mest kritikerroste Bluesalbumet i Norge i 2013. Knut har funnet frem seg selv og er en klar favoritt til å vinne prisen som årets Spellemann i kategorien Blues.


 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke