23. aug
Gikk på børs med Morgan Kane: Styreformann i WR Wide Release Entertainment Jim Cardwell ringer med bjellen under noteringen på Oslo Børs onsdag 13. januar. Til venstre for Cardwell står børsdirektør Bente A. Landsnes og hovedeier Ryan Wiik, og til høyre Tasmin Lucia-Khan, administrerende direktør i WR Entertainment.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 
Tror på filmdrømmen
Morgan Kane-prosjektet til filmskaper Ryan Wiik fra Hamar prises til utrolige 376 millioner kroner på Oslo Børs.

Publisert: 26.jan.2016 10:21
Oppdatert: 18.mar.2016 17:43

I skrivende stund har film- og underholdningsselskapet WR Entertainment en antatt markedsverdi 376 millioner kroner.

Det var i 2011 selskapet kjøpte rettighetene til filmatiseringen av alle Kjell Hallbings Morgan Kane-bøker. Ifølge selskapsbeskrivelsen er WR Entertainment er i ferd med å igangsette første filmen i filmserien.

Parallelt bygger selskapet WR Publishing, for å utnytte salget av Morgan Kane e-bøker internasjonalt.

Skapte Millionformue Den høye markedsverdien er basert på framtidige inntekter fra film- og boksalg. I fjor hadde selskapet kun 200.000 kroner i inntekter, og endte opp med et underskudd på drøyt 3,6 millioner kroner. Hamarsingen Ryan Wiik er hovedeier i selskapet, med en eierandel på i overkant av 26,4 millioner aksjer. Ved børslutt fredag 15. januar lå aksjeprisen på fem kroner, hvilket betyr at Wiiks andel i selskapet er verdt 132 millioner kroner. Første film er finansiertTil Dagens Næringsliv sier Tasmin Lucia-Khan, administrerende direktør i WR Entertainment, at aksjene er en lavrisikoinvestering, ettersom aksjonærene ikke finansierer den første Morgan Kane-filmen, Finansiering av filmen til 27 millioner dollar er ifølge henne i siste fase.

HA har tidligere skrevet om Wiiks planer om å selve gestalte hovedrollen som Morgan Kane.

Falt pladask første dagen

WR Entertainment falt voldsomt under sin første uke på Oslo Børs. Da WR Entertainment åpnet handelen var kursen skyhøye 15 kroner, selv om styret og revisor i november satte tegningskursen til 0,02 kroner per aksje. To dager senere hadde den stupt til tre kroner, nærmere 80 prosent. I praksis betyr det at 900 millioner kroner forduftet. Introduseringen av aksjen til 750 ganger «virkelig verdi» og det påfølgende fallet har skapt store reaksjoner, men så langt har aksjen steget jevnt i verdi de siste to ukene. Fra en beskjeden omsetning på totalt 2.251 aksjer på åpningsdagen har salget fått en real oppsving, og satte salgsrekord forrige tirsdag med 145.584 omsatte aksjer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke