18. aug
TØFF START: Få filmer har fått mer positiv omtale enn «Optimistene», men få i Norge så filmen den første helgen den var tilgjengelig på kino landet rundt.
 
Tung åpningshelg
Filmen «Optimistene» åpnet på 78 visningssteder. 2.634 billetter ble kjøpt i løpet av åpnings-helgen. Regissør Gunhild Westhagen Magnor er optimist.

Publisert: 04.okt.2013 14:02
Oppdatert: -

- Tallene fra åpningshelgen er omtrent som forventet sett fra mitt ståsted. Og det er viktigere at flere og flere går for å se filmen, sier Gunhild Westhagen Magnor.
I går, torsdag 3. oktober, hadde totaltallene for billettsalg steget til 7.000, ifølge Skofteland Film.
- Men det er viktig at publikum er klar over at filmer ikke står like lenge på kinoprogrammet som tidligere. De som vil se filmen må gå på kino nå. Plutselig er ikke filmen på kino lenger, sier regissør Gunhild Westhagen Magnor.
2.634 solgte billetter gir en 86. plass på åpningshelglista for 2013 som publiseres på filmweb.no. Lista viser tallene som meldes inn fra kinoer landet rundt etter filmenes åpningshelg. Øverst på lista er «Iron Man 3» med 98.802 besøk i åpningshelgen. Filmen hadde première i slutten av mars. Den norske rekorden i en åpningshelg har «Max Manus» med 140.000 besøkende.
En film som «Mormor og de åtte ungene», med première 16. august, ble besøkt av 49610 i sin åpningshelg.

Best i Hamar

Kinosjef ved Hamar Kino, Espen Jørgensen, presiserer at en film som «Optimistene» har «en voksen målgruppe, som normalt ikke springer av gårde for å se filmen først». Filmen trakk ni hundre til Hamar Kino åpningshelgen, og hadde i går solgt 1.300 billetter.
Inge Tenvik, direktør for Film 3, investor i filmen, er ikke overrasket over tallene fra åpningshelgen. Han presiserer at dokumentarfilmer normalt har en høyere terskel for publikum - og tror filmen vil stå lenger i programmet enn andre filmer.
- Optimistene er en film som kan gå helt fram til jul, mener Tenvik.

Innkjøring

Produsent for filmen, Ingunn H. Knudsen, sier at Skofteland Film er fornøyd med tallene så langt (les: 7.000 totalt), og at hun tror filmen trenger innkjøringstid.
Suksessfilmen «Heftig og begeistret», som «Optimistene» er sammenlignet med, åpnet med 5.900 besøkende. Men den ble, i 2001, kun vist på ni kinoer. Filmen om Berlevåg mannssangforening solgte til slutt mer enn en halv million billetter.
Mest sett på Hamar Kino i september ble «Smurfene 2» med 1.552 besøk.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke