19. aug
Stort navn: Etter at tre Uhørt-band har stått på scenen i Hamar kulturhus 20. november, avslutter Turboneger kvelden.
Foto: Raymond Mosken
 
Turboneger topper Uhørt-plakaten
Verdens største undergrunnsband, Turboneger, blir headliner for musikkmønstringen Uhørt fredag 20. november i Hamar kulturhus.

Publisert: 15.sep.2015 14:00
Oppdatert: 17.sep.2015 15:47

Turboneger topper plakaten på kanskje årets største konserthappening for de åtte lokale bandene som er meldt på Uhørt, i regi av Hamar Arbeiderblad og Hamar kulturhus.

─ Vi ville gjøre litt stas på de unge, lokale banda og ønska oss en av mastadontene i norsk rock som headliner på dette arrangementet. Det fikk vi, sier produsent i Hamar kulturhus, Rune Kristian Haugen.

Publikum kårer vinnerne

I vår inviterte HA og kulturhuset unge lokale musikere fra regionen til å bli med på musikkmønstringa Uhørt. I løpet av de siste månedene har de fått spille inn sin egen musikkvideo og i begynnelsen av oktober blir alle de ni videoene lagt ut på Hamar Arbeiderblads nettsider. Da blir det opp til publikum å stemme frem sine favoritter.

 - Vi er veldig fornøyd med at de tre bandene som ender opp med flest stemmer får dele scene med så gode musikere som Turboneger, sier Trond Lillebo og Anne Ekornholmen i Hamar Arbeiderblad.

 Konsertkvelden Uhørt Live foregår i Kulturhusets største sal, Kirsten Flagstad-salen fredag 20. november. Der blir også alle videoene vist på storskjerm.

 - Med Uhørt-prosjektet har vi ønsket å få unge, gode, lokale musikere fram i lyset, sier Lillebo og Ekornholmen.

– Vi håper det er inspirerende for yngre band at selveste Turboneger er med på scenen!  

Billetter til Turboneger/Uhørt Live er ute for salg fra og med tirsdag 15. september kl 14:00

Les også: Uhørt-vinner får spille under Ungdoms-OL

Denim-demoner

Turboneger, har vakt stor oppsikt i utlandet. Få band kan skilte med egen internasjonale fanklubb. Denimkledde Turbojugend-medlemmer fra hele verden møtes en gang i året for å feire Turboneger, seg selv og punkrock generelt. 

Det hører også med historien at Happy-Tom Seltzer, Rune Rebellion & Knut Euroboy Schreiner har byttet ut medspillere og fått selskap av Tony Sylvester på vokal og Tommy "Manboy" Akerholdt på trommer. Den nye vokalisten Tony er tidligere Turbojugend London-president og går altså rett fra å være blodfan til å bli frontfigur i sitt favorittband.

Og rapportene hittil tilsier at dette kan bli den beste versjonen av bandet noensinne. I 2012 gjorde Turboneger et særs vellykket comeback med «Sexual Harassment». Albumet fikk kjempekritikker, blant annet femmere i Dagsavisen og Dagbladet. Sistnevnte melder følgende om Tony og ”nye” Turbo:

«Med sin kraftige, raspete vokal gir han en ny, røffere og mer seriøs identitet til soundet, selv om de klassiske Turbo-kjennetegnene lever i beste velgående.»

 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke