22. aug
 
Turnépremière for Trollmannen fra Oz
Når Riksteatret våren 2018 setter opp en skikkelig musikal, velger de en av de helt store klassikerne. Og legger turnépremièren til Hamar kulturhus.

Publisert: 28.aug.2017 07:34
Oppdatert: 28.aug.2017 07:37

18. januar har Riksteatret premiere i Nydalen på «Trollmannen fra Oz». Ei uke senere, 25. januar starter turneen i Hamar. Det er en stund til det skjer. Men det er altså allerede klart at Hamar med dette er sikret premièren på en av neste vårsesongs store satsinger fra Riksteatret.

Helt fra åpningen av kulturhuset i 2014 har Riksteatret gjort det svært godt i Hamar. Med «Trollmannen fra Oz» får hamarsingene en skikkelig publikumstrekker. «Det er jo ingenting som på samme måte»m heter en samler et publikum på tvers av generasjonene som musikkteatret», heter det i presseskrivet fra Riksteatret.

over regnbuen

De fleste har hørt om Dorothy – den lille jenta som virvles opp av en tornado og feies av gårde til eventyrlandet på den andre siden av regnbuen.

Mange har de siste årene også hørt om skuespilleren Mari Lerberg Fossum. Hun har tidligere hatt stor og rask suksess både som Sophie i «Mamma Mia» og Belle i «Skjønnheten og udyret». Nå føyer musikalrollen som Dorothy seg inn i den allerede glitrende rollerekken hennes.

Regien er ved Alan Lucien Øyen, som også har vært på raskt stigende kurs de seneste årene – også utenlands.

Til Hamar med «prisen»

Våren 2018 kommer Riksteatret til Hamar også med forestillingen «Prisen», skrevet av Arthur Miller. «Prisen» ble nylig satt opp på Broadway med Danny DeVito i en av rollene og Obama på besøk. I Riksteatrets oppsetting stiller Kim Haugen, Helge Jordal, Iren Reppen og Per Frisch. Regissør er Kjetil Bang-Hansen.

To voksne brødre møtes for å fordele det som står igjen på loftet etter deres avdøde far. De har ikke sett hverandre på mange år – den ene valgte plikten, den andre karrieren. Yngstebroren har med kona, som håper denne arven kanskje betyr begynnelsen på noe nytt. Og så har de fått tak i en gammel brukthandler for å få arvegodset verdsatt. Men brukthandleren har levd et langt og omskiftelig liv. Han vet at det sjelden er samsvar mellom prisen du betaler og verdien av det du får.

10. april settes forestillingen opp i Flagstad-salen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke