19. aug
 
44 korps og tusen musikere går til scenen
Teater Innlandets mest ambisiøse prosjekt noensinne, ifølge teatersjef Janne Langaas. Lørdag var det «kick-off» for høstens forestilling «Korps», skrevet av Knut Nærum – og til scenen går 44 korps, mer enn tusen musikanter.

Publisert: 13.mar.2017 15:38
Oppdatert: 13.mar.2017 15:43

Invitasjonen til korpsene ble sendt ut sist høst. Ville de delta i forestillingen «Korps – en slags kjærlighetshistorie»?

– Responsen var stor, større enn jeg kunne tenkt meg på forhånd, sier Janne Langaas.

Hun har selv vokst opp som korpsbarn, fra hun var åtte år til hun var 19 år, i Nordstrand skoles musikkorps, og korps er det noe av det mest norske hun kan tenke seg.

– Knut Nærum har skrevet et stykke for oss som på en humoristisk og varm måte skildrer korpslivet. Her er det situasjoner og karakterer det er lett å kjenne igjen.

Teater, ikke konsert

Forestillingen skal spilles på 23 scener rundt om i Innlandet, 44 korps skal sørge for det musikalske innslaget. Ett eller flere korps deltar på hvert sted. Korpsene har på forhånd fått lista over hva de skal framføre, musikantene møter opp til generalprøve når turnébussen kommer til deres sted – og så er det klart for forestilling.

– Det er viktig å få fram at dette ikke er en korpskonsert, men en teaterforestilling, sier Janne Langaas.

Skuespillerne er Tom Styve og Ida Holten Worsøe, som blant annet har spilt sammen i Øystein Sunde-forestillingen «Det året det var så bratt». De spiller korpstenåringer som prøver å bli kjærester, som i begynnelsen ikke helt får det til – men ...

Ingen av dem har spilt i korps, så de har fått i oppgave å lære seg baryton og klarinett.

Egen marsj

Øivind Roos har laget «Teater Innlandets Marsj», en marsj skreddersydd for forestillingen.

Sist lørdag møtte representanter for 44 korps til «kick off» på Teater Innlandet i Hamar. Der var også Stange skoles musikkorps og Tangen skolekorps og dirigent Kåre Nordseth, som sammen skal stå for korpsbidraget til premièren i Hamar kulturhus 20. oktober.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke