22. aug
UNge: Men Twin Peaks låter som god 60/70-tallsrock.
 
Twin Peaks fra Chicago

Publisert: 22.mar.2018 08:37
Oppdatert: 22.mar.2018 09:27

For meg er Down In Heaven av Chicago-bandet Twin Peaks noe av det hotteste i den røde bruskassa - platespillerens høyre hånd. Det er en glede å spille albumet de unge musikerne ga ut i 2014. Ja, så bra låter det faktisk, at man kan plassere skiva i samme kategori som den feteste 60-og 70-tallsrocken uten å være blasfemisk.

Med 13 befriende spor, og en helhetlig dynamikk som gjør skiva til en treretters, byr Twin Peaks på deilig, flytende orgelspill, stilige progresjoner og soloer, rølpete - men stødige trommer, og særegne vokaler. Alt med bandets signatur-sound og sjarm.

Jeg får alltid ekstra sug i magen av låter som «Wanted You», «Heavenly Showers» og «Stain», imens jeg slår ut håret til «My Boys», «Cold Lips», «Keep It Together» og «Have You Ever?». Det er ikke hver gang man digger alle låtene på en skive, men slik er tilfellet med «Down In Heaven». Den treffer rett- og slett spikeren på hodet.

Denne helgen hadde jeg gleden av å sette meg ned i sofaen midt på natten, for å holde kjeft og bare lytte til skiva med en kamerat. Vi konkluderte med at Down In Heaven ikke slår feil.

Skiva er leken, melankolsk, laidback, rocka og skranglete- ja sannelig en ordentlig gryte av alt som er godt.

David W. Øynes

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke