19. aug
TY­DE­LIG TEGN: Ter­ning­ brukes i dag på film, spill, musikk, vin og øl. – Fra i dag vil den også ledsage HAs an­mel­delser av bø­ker, kon­ser­ter og tea­ter, sier utviklingsredaktør Anne Ekorn­hol­men og kul­tur­re­dak­tør Geir Ve­stad.
 
Tydeligere meninger
Terningen viser en skala fra én til seks. Fra i dag får du den tydelige karakteren også i anmeldelser av bøker og scenekunst.

Publisert: 11.jan.2017 18:41
Oppdatert: 12.jan.2017 08:15

Hamar Arbeiderblad har lenge brukt terningen som visuelt blikkfang på anmeldelser av spill, film og musikkutgivelser.

– Det er ingen grunn til ikke å bruke det også når vi anmelder konserter, teaterforestillinger, dans eller revyer, i tillegg til bøker, sier kulturredaktør i HA, Geir Vestad.

Han synes det er naturlig å utvide bruken av terningkast når alt kulturstoffet og anmeldelsene i HA også er å finne på nettavisa.

– Der er det stor konkurranse om oppmerksomheten og terningen fungerer som en visuell interessevekker. Det er dessuten naturlig at alt stoffet vi hver torsdag har i Vurdert-seksjonen behandles likt, sier Vestad.

TERNING MED TRADISJON

Terningen som en slags karakter på kulturuttrykk ble innført av Arne Skouen helt tilbake i 1952, da han var filmanmelder i VG. Det er altså en tradisjon som i år kan feire 65 år.

– Selv om terningen fra tid til annen er kritisert for å være forenklende, er det ikke noe suspekt med den, forsikrer Vestad.

– Vi vet at leserne liker den tydelige terningen. Og den blir selvfølgelig fulgt av en utdypende anmeldelse som gir bakgrunn for anmelderens mening, sier utviklingsredaktør Anne Ekornholmen.

Sammen med Vestad er hun fornøyd med at Hamar Arbeiderblad går mot strømmen og styrker avisens kritikervirksomhet, mens flere andre aviser bygger ned og reduserer antall anmeldelser.

guide til leserne

– I jungelen av tilbud er det stadig viktig for leserne å få en guide til hva som er bra og mindre bra, hva som er verdt å bruke penger på, sier Ekornholmen. Og det første spørsmålet når man har vært ute på noe, er alltid «var det bra?».

- Gå rett på h-a.no og finn ut hva HAs anmelder mener, oppfordrer Vestad.

VIL DU ANMELDE?

HA vil utvide anmelderstaben sin og søker etter folk som vil skrive frilans. Er du spesielt interessert i for eksempel litteratur, film eller musikk? Da kan du kanskje egne deg som anmelder for HA.

Skriveføre mennesker med stor kulturinteresse og -kunnskap kan ta kontakt med Geir Vestad på e-post gve@h-a.no eller ringe HA på 02318.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke