23. aug
 
Uhørt-vinner til OL
Med åtte påmeldte band er konkurransen i HAs Uhørt allerede knallhard, og nå er det klart at vinnerbandet også får mulighet til å spille under ungdoms-OL på Lillehammer.

Publisert: 03.jul.2015 06:27
Oppdatert: 03.jul.2015 08:37

– Hele poenget med konkurransen er å løfte fram band og musikkulturen vi har her i området. Da er det veldig moro for oss at arrangørene av Ungdoms-OL vil være med på prosjektet, sier utviklingsredaktør i HA, Anne Ekornholmen.

Uhørt er et samarbeid mellom HA og musikkverkstedet i Hamar kulturhus der lokale band får spille inn en musikkvideo på klubbscenen i kulturhuset. I høst blir videoene lagt ut på HAs nettsider til avstemming, og til slutt kåres tre vinnere som får holde konsert i Kirsten Flagstad-salen 21. november.

Stipend og scenetid

Nå er det også klart at bandet som sanker aller flest stemmer får en tur til Lillehammer og Ungdoms-OL i februar 2016 som ekstrapremie. Parallelt med vinterlekene arrangeres nemlig kulturfestivalen Sjoggfest i Lillehammer.

– Vi vil satse på alle gode prosjekter som involverer ungdom, og ønsker å tilby vinneren av Uhørt plass i vårt festivalprogram, sier festivalsjef Lars Erik Bratlie.

– Vi skal sørge for at artisten eller bandet får spille foran et stort publikum, og vi kommer også til å dele ut et stipend på 5.000 kroner til vinneren, forteller han.

Ny søknadsfrist

Nå har dessuten arrangørene satt søknadsfristen til 1. august, og med utvidet frist håper HA og kulturhusets musikkverksted at enda flere melder seg.

– Så langt har det vært en overvekt av metalband, og vi er ute etter litt variasjon i sjangere, sier Ekornholmen, som kommer med følgende etterlysning: – Finnes det popband, country, jazztrio, rappere eller andre som lager musikk der ute er det bare å sende inn søknad.

Arrangørene understreker samtidig at de er veldig fornøyd med de åtte bidragene som allerede har kommet inn.

– Vi har gode kandidater, har så langt spilt inn video med fire band og ser at konkurransen kommer til å bli tøff, sier fotograf i HA, Trond Lillebo, som står for filmingen.

FAKTA OM HAs UHØRT:

Musikkmønstring i samarbeid med Hamar kulturhus

Siste påmeldingsfrist er 1. august til epost uhort@h-a.no

Gjennomsnittsalderen i bandet må være under 25 år, man må ha en demolåt (lydfil)

De tre bandene med flest stemmer under avstemmingen på h-a.no i høst får spille konsert i Kirsten Flagstads sal på Uhørt-konserten 21. november 2015.

Ekstrapremie! Bandet som får aller flest stemmer får spille under Ungdoms-OL på Lillehammer i februar 2016

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
HAs UHØRT
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke