19. aug
Foto: Trond Lillebo
 
Uhørt-finalistene er klare
De tre bandene som får spille i Kirsten Flagstad-salen før Turboneger fredag 20. november fikk over halvparten av stemmene.

Publisert: 07.nov.2015 16:18
Oppdatert: 08.nov.2015 17:00

Siden oktober har Hamar Arbeiderblad og Hamar kulturhus arrangert Uhørt-mønstring, hvor unge, lokale band og artister har fått sjansen til å spille inn musikkvideo, og leserne på HAs nettsider har kunnet stemme fram sine favoritter. Natt til lørdag gikk stemmefristen ut, og resultatet er klart.

- De tre bandene som får spille i Kirsten Flagstad-salen før Turboneger fredag 20. november er Adsecula, Helseskade og Not Dark Yet. Disse tre har til sammen fått 1058 av de totalt innkomne over 2000 stemmene. Selv om ett av disse banda ligger et hakk foran de andre i antall stemmer, forteller vi ikke nå hvem som var aller best likt av HAs lesere. Det blir avslørt på konserten i Hamar kulturhus, da representanter for Ungdoms-OL kommer for å dele ut en pris på 5000 kroner til bandet. De får også spille konsert under Ungdoms-OL på Lillehammer i februar, sier Anne Ekornholmen, utviklingsredaktør i Hamar Arbeiderblad.

- Så kult! Det er jo drit gøy, sier Erlend Arnesen, da han får beskjed om at han og bandkameratene Martin Espelund Ekse, Frida Tømmerberg, Hanna Ekre og Ola Trøen har blitt stemt fram til Uhørt-konserten 20. november.

- Nå blir de andre glade! Dette har vi jobba for, for vi synes at dette er stort. Det er utrolig morsomt når man har lagd en låt fra grunnen av, at folk hører på den og forhåpentligvis liker den og har stemt på oss. Det synes jeg er veldig, veldig artig, sier Arnesen.

Not Dark Yet deltok i Uhørt med låten «We`ll Go No More A-roving».

-  Dette blir stort

Øystein Skaaret Melby i Helseskade svarer umiddelbart «Fett!» når han får høre om topp-tre-plasseringen.  Helseskade gikk videre med låten «Lobotomering».  I tillegg til Melby består bandet av Odin Sand, Simen Pedersen, Samuel Harang og Sindre Bekkevold.

- Vi har spredt videoen rundt en god del, og snakka med folk på gata, på jobben og på skolen, sier Melby.

- Dette blir stort, og veldig kult. Vi gleder oss.

- Vi hadde et håp

- Jeg gleder meg som en liten unge, rett og slett, sier Henrik Langgård i Adsecula fra Hamar.

- Vi hadde et håp om å kunne gå videre, men vi hadde ikke regnet med det.

Sammen med Torgrim Elvsveen, Tobias Lyseggen og Jostein Risto deltok Langgård med låten «Greed».

- Vi har fått mange tilbakemeldinger på musikkvideoen. De fleste syntes den var veldig bra. Det er så klart noen som har noe negativt å si, men det vil det alltid være. 

Trekker tre billettvinnere

- I løpet av mandagen trekker vi ut tre vinnere blant dem som har stemt, som får billetter til Uhørt/Turboneger-konserten, sier Ekornholmen.

-  Takk til alle som har bidratt til å gjøre Uhørt til den mønstringen av lokale, unge band som vi i HA og Hamar kulturhus hadde ønsket oss. Nå håper vi publikum vil komme og høre dem live! Og at Turboneger er et trekkplaster denne kvelden. Vi håper selvfølgelig også at de andre bandene vil komme på konserten og støtte opp om sine musikkolleger.

Seertallene på Uhørt-videoene.

Kamilla November – Red hair 1284 visninger

Not Dark Yet – We’ll go no more a-roing 745 visninger

Aras Hajo – Tell me why 590 visninger

Adsecula – Greed 526 visninger

Aether – Surrender 525 visninger

Helseskade – Lobotomering 509 visninger

De Gloom – Wistful smile 486 visninger

Spit of Pestilence – Cannibal 475 visninger

Deceive me – Talking in tongues 440 visninger 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke