25. aug
Deltakere: Robin Mo Malmö og Hennie Hildre Skare.Alle Foto: Karoline Dalby
 
UKM med bredde
Ungdommens kulturmønstring i Ringsaker gikk av stabelen fredag kveld.

Publisert: 07.mar.2015 09:25
Oppdatert: 07.mar.2015 09:39

Over 80 ungdommer har deltatt med alt fra musikk, teater og dans til film, skulptur og kunst. Alderen på deltakerne er 13 til 20 år.

Danseglade jenter åpnet showet med spreke og spenstige dansemooves. Vi fikk blant annet høre Tiril Amalie Smestads vakre stemme akkompagnert med eget pianospill. «Missing Pieces» er en låt de flest kan kjenne seg igjen i.

Hiphopgutten Anders Bækkevold ga kvelden et røffere preg. Det var ikke mange ord en fikk med seg, men her var det både kraft og raske rytmer.

Variert program

Metallrockegruppa Adescula var ikke redde for å ta i. Med stemme, gitarspill og hoderisting tok de oss med til et mørkere sted. Låten «This is the end of us,» sier sitt. Henrik Langgård, Jostein Risto, Tobias Lyseggen og Torgrim Elvsveen gir full trøkk på scenen.

Film sto også på programmet. Med utgangspunkt Alf Prøysen har talentfull ungdom jobbet med ulike oppgaver innen manus, utarbeiding av produksjonsplan og filmopptak.

Vellykket kulturmønstring

Hennie Hildre Skare var i kveld på plass, først og fremst for å stille ut sine kullportrett, men også for å høre sine venner spille.

– Det er stort at så mange bidrar. Veldig mange flinke deltar i år, og dette er en viktig arena for ungdom, sier Skare.

Det er godt gjort å sitte tett innpå en stappfull teatersal, og samtidig ha kontroll på både nerver og stemme. Dette klarte Wanja Aasen Hamre, og viste en modenhet i sin framføring av «Hold on», til tross for sine atten år.

– Vi må ikke glemme de som

er bak scenen. De gjør en fantastisk jobb også. Det er ingen tvil om at Ungdommens kulturmønstring i Ringsaker har et stort apparat med mange hjelpere, sier Klubbleder, Chaouki Tefla.

Konferansierene Mina Bø og Hedda Solberg Johansen klarte å holde god orden på de mange framføringene, med innslag av humor mellom slagene. Det var mye liv og støtte blant publikum, og helt klart en god del stolte tilskuere. Forhåpentligvis vil flere fortsette med sine lidenskaper framover. Det vil i hvert fall Hennie Hilde Skare gjøre.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke