23. aug
Kunstner: Ina Merethe Enberget (15) stilte til mønstringen med både fotografier og tegninger.
 
UKM-ungdommen leverte
Ungdommene i Løten imponerte med kunst, dans, musikk og sang under UKM.

Publisert: 18.feb.2014 22:50
Oppdatert: -

Det var i alt 45 personer, fordelt på 36 innslag som deltok under årets kulturmønstring i Løten, og stemningen var god da samtlige talenter hadde fått vist seg fram. Madeleine Nysveen (14) og Ida Helgestad Stuan (14) var blant de påmeldte ungdommene, og de hadde faktisk med seg et eget kor til sin framføring av sangen «I wanna go».

- Vi tok med et lite kor å få opp stemningen, stråler Nysveen like etter sin egen framføring. Begge er ferske i UKM-sammenheng, men det har de nå lyst til å gjøre noe med. - Vi er med på UKM for første gang i år, men dette er nok noe vi vil være med på flere ganger, forteller Stuan.

- Vi elsker å stå foran folk på scenen, og vi elsker å synge. Det er noe vi prøver å gjøre så ofte som mulig, legger Nysveen til.

Veteraner

Årets eneste bandinnslag var derimot som veteraner å regne i UKM-sammenheng. Wilje-gitarist Erik Bjørke forteller at bandets medlemmer har deltatt med ulike sammensetninger i fem år på rad.

- Vi er jo med for moro skyld, og vi har mange gode erfaringer fra tidligere år. Det er ikke så farlig om vi går videre eller ikke, men det hadde selvsagt vært stas om vi får være med på årets fylkesmønstring som i år arrangeres i det nye kulturhuset i Hamar, sier Bjørke. Wilje fikk umiddelbart publikums oppmerksomhet med sin aggressive stil da de avsluttet hele mønstringen på herlig vis med den egenlagde låten «Massosaurus».

Unge kunstnere

Årets kunstutstilling var ganske snau, men inneholdt allikevel alt fra fotografier og abstrakte malerier til detaljerte tegninger. Den unge tegneren Ruben Olsrud (13) forteller at han har vært med på kulturmønstringen også tidligere.

- Dette er et artig arrangement. I fjor kom jeg videre til fylkesmønstringen i Eidskog, og det var så moro at det var lett å melde seg på til årets mønstring, sier han. Olsrud har dessuten en god del erfaring til tross for sin unge alder.

- Jeg har egentlig tegnet så lenge jeg kan huske, og jeg kommer nok heller ikke til å avslutte med det aller første, sier Olsrud med et lurt smil.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke