17. aug
Julebesøk: Roy Carstens som senil bestefar spiller sin rolle fullt ut, til stor glede for publikum. alle foto: Paula Bjertnes
 
Ukomplisert humor med et budskap
De etterlot seg et fornøyd publikum, Nabolauget, med sin andre juleforestilling.

Publisert: 14.des.2012 23:47
Oppdatert: -

Det var faktisk mange som takket skuespillere personlig etter endt forestilling i går kveld. Nabolauget høster suksess igjen, og det med en egentlig ganske tynn fortelling. Historien er jo bare rammen. Laugets misjon er at folk skal glise og slappe av. Akkurat det får de til.

- Hilde Bekkevold er rett og slett fenomenal. Tenk at de bruker fritiden sin på dette, sier Bodil Fonås.

Hun er utflyttet brumunddøl, og skryter av gjengen. Det samme gjør Elin Fonås Johansen.

- Dette er artig underholdning, og det er godt å ha noe å le av, sier hun.

Bodil liker godt at stykket er på dialekt, men:

- Det er synd at de selvskrevne sangene ikke er på dialekt. De hadde gjort seg mye bedre. Han Halvard Olestad er jo en utmerket tekstforfatter!

Fenomenalt
Det ble mye skryt, rett og slett. Og det kan man undre seg over. For fortellingen kunne like godt ha stammet fra en ungdomsrevy.

Det skjer ikke stort, og avslutningen er heller ikke noe bombe. Hvor ligger så suksessen?

For det første: skuespillerne har kommet langt over ungdomsstadiet. Roy Carsten er rett og slett et geni på scenen. Som gammel og halvsenil bestefar er han så troverdig at man kan lure på om han har hoppet over noen år. Til og med i pausen sitter han på scenen og dupper av. Når Gunn Sissel Høiby blir hissig etter det overraskende besøket, så gnistrer det nærmest.

For det andre: Hilde Bekkevold, som har kokt hele historien sammen, har en utmerket humor. Folk humrer og ler stadig vekk. Selv om det denne gangen kunne ha vært enda mer, for lauget har ikke gått i fella med å drukne i vitsene denne gangen.

Budskap
Stykket blir fylt med flere sanger, flott akkompagnert av husorkesteret. Noen ganger kommer det fram en varsom julestemning, takket være Mari B. Ellefsæter og Hanne Lone Høiby. Andre sanger blir litt tilfeldige, og gir stykket et litt rotete preg. Noen ganger virker det hele nesten improvisert på stedet.

Til slutt kommer nissefar i form av Eilert Johannesen med et aldri så lite budskap. Og selv om det blir nesten en klisjé, så redder nabolauget forestillingen med sin varme og ekte tilstedeværelse. Og Julekveldsvisa på ren dialekt er heller ikke å forakte.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke