17. aug
Teatergjengen: Over 70 barn er med i stykket Madonna i Vallset, men 10 av barna var jubileumsfest under generalprøven og var derfor ikke med på bildet. Foto: Marit Amundsen
 
Ukristelig Madonna
Jomfru Maria er som regel meget hellig i kirken, men ikke i Vallset. Der er hun 13 år, gravid og barnefar er ukjent.

Publisert: 23.nov.2012 00:17
Oppdatert: -

Stykket åpner med en frisk felles rap der alle de 70 ungene som er med danser hip hop på alteret. Det er ungt, det er kult og det er et skikkelig sprekt stykke Oddvar Karvainen Øieren, Anne Flugstad og Øyvind Berg har satt opp på bestilling fra Hamar prosti. Stykket er befriende friskt og ukristelig. Handlingen utspiller seg rundt de to mest berømte madonnaene i verden; jomfru Maria og popstjernen Madonna. Vi møter de som 5-åringer, 13-åringer og da de har fylt 30. Deres drømmer er den røde tråden i stykket. Popstjernen har en drøm om å bli verdens mest populære popstjerne. Jomfru Maria drømmer om å bli mor.

Sexy stjerne

En svart og lettkledd Madonna spilles av Hilde Maria Johansen. Hun entrer alteret i en sort liten shorts og trang glitrende topp.
- Hvordan er det å spille så lettkledd i en kirke?
- Det er kaldt og jeg føler meg ikke like komfortabel hele tiden, sier Johansen. Men hun legger til at det er innmari gøy å være med i teatergruppe og få venner fra Ottestad, Stange og Hamar, da hun selv bor i Romedal.

Bonden Roger

Stykket har tre fortellere, deriblant bonde og skogeier Roger. Han er fra Vallset, går i grønn felleskjøpsdress og snakker veldig bredt. Rollen spilles av Philip Dagfinrud, og han gjør en morsom og veslevoksen tolking av Rogers syn på livet. Som skogeier er han interessert i tømmer, og siden tømmerveggene i kirken er lokalprodusert, synes han at Vallset kirke og Vallset er selve sentrum i denne verden.
En av intensjonene med Øierens teaterstykker er at ungene skal bli kjent med sin lokalhistorie. I Vallset kirke henger det en Madonnafigur i tre, fra 1200-tallet, som ungene har fått lære mer om gjennom teaterstykket.
- Dette kirkerommet er fantastisk, sier Oddvar Øieren. Kirken er en laftet korskirke fra 1850, og med teaterlys og fulle kostymer i morgen, blir det nok en vakker forestilling som Øieren, Flugstad, Berg og barna fra Stange med omegn kommer til å presentere.

Stanges kulturpris

Etter første forestilling i morgen vil Anne Flugstad motta Stange kommunes kulturpris for sin innsats for barn og unge og kulturlivet for øvrig i Stange. Kulturprisen deles ut etter første forestilling og det blir kun to oppsetninger i morgen kveld.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke