20. aug
GLEDER SEG: Liv Ullmann har regien når klassikeren Onkel Vanja settes opp, og hun har invitert med seg Anders Baasmo Christiansen i tittelrollen. Foto: Remi Laakso
 
Ullmanns favoritt
- Det var ett menneske jeg ønsket å jobbe med, og det var han, sier Liv Ullmann om Anders Baasmo Christiansen.

Publisert: 19.okt.2012 11:29
Oppdatert: -

- Jeg synes han er en nestor i norsk teater, og det har jeg også sagt lenge før jeg jobbet sammen med ham, la hun til som begrunnelse for sitt valg.

Det er klart for Liv Ullmann som regissør for Anton Tsjekhovs Onkel Vanja. Première er 16. februar 2013, og i går ble listen med skuespillere presentert på Nationaltheatrets såkalte «vårslipp»: Anders Baasmo Christiansen, Sverre Anker Ousdal, Anneke von der Lippe, Kjersti Botn Sandal, Frøydis Armand, Øystein Røger, Anders Mordal og Kari Simonsen.

- Vi aner knapt hvor stor Liv er. Hennes forrige hovedrolleinnehaver var Kate Blanchett i «En sporvogn til begjær». En superstjerne som Meryl Streep snakker om Liv som sitt idol, sier Anders Baasmo Christiansen.

Samme smak
Liv Ullmann og Anders Baasmo Christiansen spilte sammen i Riksteatrets publikumssuksess «Lang dags ferd mot natt», og de fikk sansen for hverandre:

- Vi har mye samme smak, og liker begge å jobbe med både «usagte ting» og «knuste drømmer», sier Anders.

Tsjekhov (1860-1904) regnes som en av de aller største og nevnes sammen med navn som Shakespeare og Ibsen. Her handler det om relasjonsdramatikk, og det er en øvelse Anders Baasmo Christiansen elsker og som han er kjent for å håndtere meget godt.

Sonja, Onkel Vanja og familien driver et lite gods på landsbygda, og de får sine liv snudd på hodet når Sonjas far, den kjente professoren Serebryakov, og hans nye, unge kone, flytter inn.

Liv Ullmann presenterte i går stykket, og hun ga i går stikkordene «ønske om å bli sett og bli opplevd» og «hvem vi er og hvorfor».

Ny stor rolle
En annen med suksess i teaterverden er Ågot Sendstad fra Nes.

Etter flere store og krevende roller spiller hun akkurat nå kona til politimester Bastian i «Kardemomme by».

Men i går ble det offentliggjort at hun skal spille i Tore Vagn Lids nye stykke «Kill Them All» som har première 14. februar på Nationaltheatret.

Vagn Lid har skrevet et stykke som tar oss med inn i et Europa på randen av stupet, og Ågot er valgt til å spille sammen med Kai Remlov og Laila Goody.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke