21. aug
GRIEG: Fra Grand Prix til Grieg. Knut Kippersund Nesdal blir en av stjernene på tidenes grunnlovskonsert i Hamar 17. mai. Billettene flyr ut.Foto: Stian Drake
 
Ultimat 17. mai-fest
Billettene flyr til tidenes grunnlovskonsert i Hamar 17. mai. Det er allerede snakk om ekstrakonsert.

Publisert: 25.mar.2014 06:23
Oppdatert: 01.apr.2014 11:00

For det er mange, mange som vil feire grunnlovsjubileet i selskap med Hedmarken Symfoniorkester/Musikk i Hedmark og den festparaden av solister de samler i Kirsten Flagstads sal på nasjonalkvelden; nemlig Knut Kippersund Nesdal, fiolinisten Signe Weider Skjesol, mezzosopranen Marianne Bye Granheim, pianist Marta Irene Naglic, sopranen Maren Myrvold, og skuespiller Janne Langaas - alle i samspill med Hedmarkens eget symfoniorkester, under ledelse av Dag Nilssen. Her blir det syttendemaistemning til toppen av flaggstanga, med et nasjonalromantisk program som ikke holder noe tilbake, lover arrangørene, som allerede har booket salen til 18. mai også, og legger ut billetter så snart 17. mai er fylt opp.

Grand prix-stjerne

- Og så har dere sikret dere en av Norges heteste artister attpåtil?
- Å, ja. Knut, ja! Han meldte seg til audition på samme måte som de andre nye talentene vi skal presentere. Og han tok jo juryen veldig, med sin framføring sier Tore Verne i Hedmarken Symfoniorkester.
- En veldig allsidig artist.
Allerede før Gran Prix-finalen sist helg sto Knut Kippersund Nesdal med platekontrakt i handa. Han forteller til HA at arbeidet med plata allerede er i gang. Det skal bli popmusikk, med helt nytt materiale - som ikke er skrevet ennå. På grunnlovskonserten skal han imidlertid vise sin klassiske side, og framføre Edvard Griegs «En Svane».

Talentparade

Tatt veldig og grunnsjarmert ble juryen også av ti år gamle Signe Weider Skjesol. Torbjørn Bækkevold fra Musikk i Hedmark påstår at han ble helt gelé i ryggraden over dette vidunderbarnet fra Hamar, da hun satte buen for fela på auditionen.
- Det til å felle tårer når hun spiller Johan Svendsen, samstemmer Tore Verne.
- Og så har vi flotte Marta Irene Naglic, 22, fra Hamar på klaver, hun har allerede vunnet mange nasjonale og internasjonale priser. Og 24 år gamle Marianne Bye Granheim, vinner av talentkonkurransen i Klassisk Julekonsert i 2012.
De unge talentene får følge av profesjonelle kunstnere, som Maren Myrvold og Janne Langaas. Teatersjefen for Teater Innlandet skal framføre spesialbestilt nasjonaldagsprolog av Edvard Hoem, og det hele blir bundet sammen av konferansier Tor Inge Martinsen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke