19. aug
Musiker: Amalie Dorothea Brendmo (18) fra Romedal, skriver synger og spiller.
 
Ung EP-debutant
Amalie Dorothea Brendmo er 18 år gammel og EP-debutant. Hun begynte å skrive da hun var 12 år, og vil fortsette å lage musikk.

Publisert: 21.sep.2018 14:47
Oppdatert: 21.sep.2018 14:59

– Jeg går vel inn for en slags alternativ pop. Ikke helt listepop, men litt mer alternativt. Jeg spiller piano, litt gitar, synger og skriver.

– Hva skriver du om?

– Det er jo følelser det går i, da. Opplevelser jeg har vært igjennom. Jeg skriver aldri om noe jeg ikke kan relatere til. Det blir en god del indre mørke, sier musikeren.

Amalie Skrev sin første sang da hun var 12 år gammel. Etter det har det blitt mer seriøst, og hun har funnet ut at det er det hun vil drive med.

Gitt ut EP

EP-en Dear You er laget av Amalie og bestevennen hennes, Eskil Andreassen. Hun har skrevet og sunget, imens han har produsert alle sangene unntatt én. «Help me God» er produsert av Håvard Matland.

– Vi gjorde alt selv, og slapp EP-en den 7. september, forteller Amalie Dorothea.

– Dere spilte en slippkonsert?

– Ja. Det var veldig gøy, og veldig slitsomt. Jeg fikk mye hjelp der. For eksempel av Magnus Nordbekk, som var bookingansvarlig – jeg slapp den jobben der. Så da ordnet jeg et band og korister selv. Vi spilte slippkonserten på Hamar teater, det gikk veldig bra.

Amalie Dorothea og bandet spilte EP-en og tre andre sanger.

– Er det noe tema i musikken?

– Det er et ganske tungt tema. Det er mange tunge, mørke følelser som får slippe ut gjennom musikken. Det er dyptsittende. Låtene kommer sånn plutselig, tar nesten bare et kvarter. Når en sang er ferdig, så tar jeg med den videre til Eskild.

Spillejobber

– På slippkonserten sang jeg mine egne sanger for første gang, men jeg har opptrådt litt i skolesammenheng. Både på Manger folkehøgskule i Bergen og på rockekonserten til musikklinja på Stange videregående skole.

– Leter du etter nye muligheter til å spille?

– Akkurat nå fokuserer jeg på å skrive og produsere, sier Amalie Dorothea, som har blitt kontaktet av en musikkprodusent fra Oslo.

Drømmen og musikken

– Drømmen er å synge foran et publikum, ha konserter og leve av musikken. Jeg har ikke noe konkret mål enda, men jeg er åpen for å jobbe med andre, eller skrive sanger for andre, sier den unge EP-debutanten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke