24. aug
 
Ungdom telte til null
Stolte foreldre og andre publikummere frydet seg da ungdomsteateret i Stange kulturskole satte opp forestillingen «Å telle til null». Stange

Publisert: 15.mar.2017 21:52
Oppdatert: 15.mar.2017 22:08

Det var mange i ungdomsteateret som kunne «Å telle til null» – altså teaterstykket skrevet i forbindelse med Den Unge Scene, alias «DUS». Publikum likte iallfall det de så da Stange kulturskoles unge lovende opptrådte på Tingvold.

Stykket

Teaterstykket «Å telle til null» består av mange forskjellige situasjoner, med gjennomgående temaer som mobbing, press, enkeltindivider og offer. Det var til og med en scene i stykket, hvor en gjeng ungdommer drepte ei ku med luftgevær! Bare imaginært, heldigvis.

Johan Midtlund i publikum likte nettopp denne scenen spesielt godt, fordi datteren hans var gjerningsmannen, forteller han etter forestillingen.

Spennende

Mia Dangmann er 14 år, og har vært med i Stange ungdomsteater i to år.

– Jeg synes vi har gjort en god jobb med stykket. Nå er jeg ikke så nervøs, fordi vi har spilt stykket to ganger allerede. Det blir nok en enda bedre forestilling i kveld, fordi nå kommer vi lettere inn i rollene våre, forteller hun før forestillingen. Mia og de andre i gruppa var spente, og hadde store forventninger.

APPELLERER TIL UNGDOM

Markus Refsdal er 14 år, og synes teater er gøy.

– Det er et godt miljø å være i, det er godt å kjenne på det å være en annen person også, gå inn i en annen rolle.

Den unge skuespilleren sier at han likte stykket veldig godt fra første gjennomlesning, og mener at det appellerer spesielt til ungdom. Men det var ikke bare ungdom som likte stykket, det samme gjorde det voksne publikumet i salen.

Og alle applauderte engasjert, da ungdomsteateret i Stange kulturskole avsluttet i kor; «vi er verden!».

«Å telle til null» er Stanges bidrag inn i årets DUS-prosjekt. Etter at ungdomsteateret spilte forestillingen på Tingvold, vil de spille den på DUS – mønstringen fredag 24. mars på Teater Innlandet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke