19. aug
 
Ungdommene ga full gass
Stange-ungdommene leverte en variert og energisk forestilling under Ung Kultur Møtes (UKM) i Ottestad Ungdomshus.

Publisert: 11.mar.2017 19:35
Oppdatert: 12.mar.2017 16:46

- Det var en veldig morsom følelse, sier Kajsa Sållman (13) etter å ha debutert som UKM-deltaker. Den unge artisten var på scenen både som korsanger i det nyetablerte koret PopKorn og som fiolin-solist under lørdagens mønstring, og Sållman forteller at kvelden var preget av både glede og nerver. 

- Jeg må si at det også var litt spennende og skummelt, og jeg var lenge i tvil om at jeg i det hele tatt kom til å framføre. Det gikk heldigvis ganske bra, men det er veldig mange flinke med her, sier hun. Hedda Woxvold (13) framførte sangen "Moonlight" under mønstringen i Stange. Også hun innrømmer at hun slet med nervene undervegs, og den unge artisten er klar på at det er hard konkurranse om plassene til fylkesmønstringen. 

- Det er veldig mange flinke folk her, og alle vil være med videre, sier hun. Woxvold forteller at lørdagens UKM var hennes første som deltaker. 

- Jeg er veldig glad i å opptre, men jeg har aldri sunget foran folk som bedømmer det man gjør tidligere. Akkurat det var litt skummelt, men det var virkelig morsomt å være med, og jeg har veldig lyst til å melde meg på til neste år, sier hun. 

Unge metalhuer

64 ungdommer tok del i lørdagens mønstring i Stange Ungdomshus, og deltakerne leverte stor variasjon innen kunst, sang, dans og musikk. 

Trommeslager Antonio-Corrado Koslowski (11) og gitarist Carlo-Ottorino Koslowski (14) var blant ungdommene som virkelig lagde liv i konsertsalen. Med en medley bestående av låter av Ramstein, Annihilator og Volbeat gjorde metal-brødrene sitt for å lage stemning blant de frammøtte. Brødrene Koslowski, som begge debuterte i UKM-sammenheng, forteller at de storkoste seg på scenen.

- Det var veldig gøy. Det var veldig kult å se at publikum lot seg rive litt med. Jeg var veldig redd for at de bare skulle sitte stille, sier storebror Carlo-Ottorino, som får støtte av lillebroren sin.

- Jeg var veldig nervøs, men da jeg satt meg ned for å spille så det ut som at det ikke var så mange folk i salen. Da gikk det mye bedre, sier Antonio-Corrado. De unge musikerne forteller at de akkurat har begynt å spille metal. 

- Det er bare ett år siden vi begynte å spille på instrumentene våre, og vi har kun spilt sammen i noen få måneder. I kveld var vi på scenen for første gang, sier Carlo-Ottorino. Nå leter de unge musikerne etter potensielle bandmedlemmer. 

- Vi har tenkt å henge opp plakater på skolen. Det hadde vært veldig bra med en på keyboard og en bassist, sier Antonio-Corrado. 

Følgende deltakere gikk videre

Blant kveldens 64 deltakere fikk følgende ungdommer beskjed om at de skal videre til fylkesmønstringen i Kongsvinger.

Sceneinnslag:

Simen Østberg med det egenkomponerte stykket "Frihet", Adsecula med sin egen låt "Final Mercenary", Ailisha Kaiya Olsen med den egenskrevne sangen "Long Road" og gypsy-punk-bandet Full Pupp med sangen "Start Wearing Purple".

Kunst:

Martin Broen Åsen, Mina Kristiansen, Vega Kristine Langseth og Linn Slaatsveen.

Se bilder fra UKM Stange øverst i saken. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke