23. aug
 
Ungdommene har inntatt parken
Levende musikk, grilling, loppemarked, bibliotek og chilling står på programmet under årets Mylderfestival i Hamar park.

Publisert: 18.jun.2016 17:02
Oppdatert: 19.jun.2016 17:34

- Det er ikke så veldig mye som arrangeres for ungdom i Hamar i dag, og i mangelen av gode alternativer arrangerer vi Mylderfestivalen for å gi ungdom et godt tilbud, sier nestleder i arrangementkomiteen Esten Segbø Løvaas (16). Festivale finner sted i Hamar park ved Utstillingsplassen, og ungdommene forteller at de er godt fornøyd med årets program.

- Vi er en gjeng med ungdommer som arrangerer Mylder, og festivalen bærer nok preg av akkurat det. Vi har hatt fokus på at festivalen skal framstå som en jovial, trivelig og hjemmesnekra festival, sier Løvaas.  

- Det skal samtidig være kvalitet over det hele, og vi har flinke teknikere, en flott scene og god lyd på plass. Vi er kanskje unge som arrangører, men for oss er det viktig å sørge for at det er høy kvalitet på det vi leverer, sier David William Øynes (16).

Brenner for miljøet

Det er Hamar Natur og Ungdom og Changemaker som arrangerer festivalen, og ungdommene forteller at Mylder har en klar strategi om å sette søkelys på natur, klima og miljø.

- Vi brenner for å opplyse om miljø og klima og å sette det på dagsorden i enda større grad enn det er i dag, og Mylderfestivalen er bygget på en grunnmur av vårt miljøengasjement. Her kan vi bruke musikk, kultur og folk som en drivkraft for å opplyse folket om miljø og klima, sier Øynes. Ungdommene forteller at de har gjort noen klare valg for at festivalen skal framstå på en grønn og naturbevist måte.

- Vi selger vegetarmat bestående av kortreiste ingredienser og med loppemarkedet legger vi til rette for gjenbruk. I tillegg har vi en stand der folk kan snakke- og stille spørsmål om miljø og klima, sier Løvaas.

Festivalen har ungdom som en klar målgruppe, men arrangørene kan opplyse om at det slettes ikke finnes en øvre aldersgrense i inngangen. 

- Hovedmålgruppen er ungdom, men her er alle hjertelig velkomne. Vi ser allerede at flere fra den eldre garden har tatt turen, og akkurat det synes vi er veldig koselig. Miljø og klima er dessuten noe som angår oss alle, smiler Øynes. 

Stort program

Festivalen byr på loppemarked, grilling, konkurranser, bibliotek og spill, i tillegg til et omfattende of variert sceneprogram. Hele 11 ulike band og artister går på scenen i løpet av lørdagskvelden, og arrangørene forteller at de kan by på musikk for enhver smak. Ludvig Moon, Me and the Julios, The Waiting Room, Meer og Huma Luma er blant bandene som står på årets program. 

- Mange av bandene har lokale røtter, men vi har også band som kommer langveisfra, sier Løvaas.

Mylderfestivalen, som har et budsjett på  mellom 70.000 og 80.000 kroner, arrangeres med midler fra Hamar kommune, Hedmark fylkeskommune, Natur og Ungdom og Changemaker. Festivalen ble arrangert for første gang i fjor sommer, og etter en god start ser ungdommene for seg at festivalen skal ta tiden til hjelp for å utvikle seg i løpet av årene som kommer. 

- Vi ønsker selvsagt at denne festivalen kan bli en fast tradisjon gjennom årene som kommer. Vi har hatt en god start, og vi mener at dette er et bra tilbud for Hamars befolkning. Kanskje festivalen også kan utvide seg hvis det er behov, sier Løvaas. Nå håper arrangørene at så mange som mulig stikker innom for å være med på moroa. 

- I fjor fikk vi besøk av rundt 400 mennesker. I år håper vi at minst like mange kommer, og kanskje til og med noen flere. Vi er veldig fornøyd hvis 600 er innom i løpet av dagen, forteller Løvaas.

Vi vil absolutt anbefale alle å ta turen. Jeg kan nesten garantere at folk vil trives her inne, smiler David William Øynes.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke