19. aug
Blandt dem som stod på scenen var David Øynes, som sang to egenkomponerte låter. Foto: Sigurd Arnekleiv Bækkelund
 
Ungdommens kveld i kulturhuset
Engasjementet var stort da ungdommen fikk boltre seg på sin første åpne scene i kulturhuset.

Publisert: 19.mar.2016 20:34
Oppdatert: 19.mar.2016 20:35

Karibiske rytmer strømmer ut fra klubbscenen i kulturhuset, mens den lille salen gradvis fylles opp av unge publikummere.

– Velkommen til den første åpne scenen i Hamar Kulturhus. Det er kjempegøy å se så mange her i dag, sier Maria Sætersdal Remøe fra scenen, før hun overlater mikrofonen til husbandet «Open Xpressions». De drar i gang kvelden, til allsang og taktfast applaus.  

Kveldens arrangement er et samarbeid mellom Hamar Kulturhus og Stoppested Verden - og det første i rekken av faste, månedlige åpne scener for ungdom. Her kan du bidra med alle mulige slags kulturuttrykk, forteller Remøe, som er festivalkoordinator i Stoppested Verden:

– Dette er et helt åpent opplegg, der det ikke finnes noen fasit på hva du gjør på scenen. Her kan du gjøre hva som helst, og alle nivåer er like bra, sier hun.

Bygger selvtillit

Og det er mange forskjellige talenter som kommer til uttrykk når ungdommene inntar scenen. Førstemann ut er Ståle Dammen Ek, som overrasker tilskuerne med virtuos jojo-triksing. 

– Dette er en fantastisk mulighet, og et fint sted å utfolde seg, slik at man kan gi noe til andre, sier han etter å ha gått av scenen. I 2010 tok jojo-triksinga ham til semifinalen i TV2-programmet Norske Talenter, og etter å ha stått på scenene mange ganger er han helt klar på at det å stå foran publikum er en unik opplevelse:

– Det er noe eget ved å stå på en scene, og kjenne på den direkte responsen man får fra publikum – det styrker selvtilliten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke