24. aug
GROWL VED MJØSA: Vokalist Christian Flermoen Sveen i bandet Sophrosyne skaper liv på Seaside med dyp growling.
 
Ungdommens rockfestival
Med dundrende bass, growl og 21 lokale band, gjorde Rock & Røti Seaside Ungdomshus' mjøslinje noe mindre idyllisk, men langt mer rocka lørdag kveld.    

Publisert: 16.jun.2012 19:47
Oppdatert: -

For femte gang ble Rock & Røti arrangert på utescene ved Seaside, og også i år skapte unge musikere liv og leven på den rusfrie tilstelningen for lokale rockere.

 

Grasrotrockerne i fokus

 

- Rock & Røti er én festival i Hamars festivalflora. Det spesielle med den er at det er ungdommens festival, og ikke minst grasrotrockernes festival, forklarer Rune Haugen, daglig leder ved ungdomshuset.

 

- Ideen vår er å tilby en festival hvor også de unge bandene som er på vei opp og frem skal få prøve seg på en skikkelig scene med skikkelige fasiliteter, forteller han.

 

Og fasiliteten var det ingenting i veien med. Lyden ljomet og lyskasterne livnet opp tilhørerne som var på plass tidlig lørdag kveld.

 

- Hamar har alltid vært en by med et stort og veldig bra rockemiljø. Det er litt spesielt at det er større interesse for sjangeren her enn i mange andre byer, rockeverkstedet på Seaside er alltid fullbooka av band.

 

Lederen forteller at det håpes på totalt 500 besøkende, men at Rock & Røti ikke er en kommersiell festival, men en festival hvor ungdom spiller for ungdom.

 

- Det er hyggelig å gjøre det her uansett hvor mange som kommer, smiler Haugen.

 

Øredøvende growl

 

Christian Flermoen Sveen, vokalist i bandet Sophrosyne, trakk tilskuerne frem mot scenekanten med imponerende intensitet og brølende growl-vokal.

 

- Vi spiller death metal med innslag av andre sjangere, forteller 21-åringen, som startet sin rockekarriere på Seaside.

 

Han bekrefter at han fremfører en tekst når han såkalt "growler", nærmest brøler dypt inn i mikrofonen, men gutta i bandet er ikke helt enige om hva sangene handler om.

 

- Det er dype tekster om kjærlighet og savn, spøker trommis Jonas Rønningen, før vokalisten tar ordet.

 

- Det er mye slakting av ymse folk og religioner og sånt, forklarer gutten, som nå er blitt for gammel for å tilbringe tid på ungdomshuset med øvre aldersgrense på 20 år.

 

Om Seasides rolle i den lokale rocken begrenser ikke trommeslager Rønningen sin bruk av superlativer.

 

- Seaside er en nydelig, ypperlig mulighet for å treffe likesinnede, sier han.

 

Tilskuere

 

Noe av det mest spennende ved å spille på Rock & Røti for unge artister er naturligvis å få underholde en lydhør folkemengde. Amalie Tomter Johansen og Mari Ruud er to av mange ungdommer blant tilskuerne.

 

- Det er første gang vi er her på Rock & Røti, forteller Amalie, før Mari poengterer at førsteinntrykket er bra.

 

- Jeg hører mye på metall. Det er fengende, litt rått, og det er veldig bra at de arrangerer dette. Det får ungdommer til å møtes uansett åssen musikk en hører på, og er veldig sosialt, forteller hun.

 

Jentene lover å være på plass også neste gang Rock & Røti blir arrangert.

 

- Det er hundre prosent sikkert, avslutter Mari.


 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke