23. aug
VISES PÅ TV2: Ungdomskoret EDTChoir fra Hamar, som er viet sendetid i dokumentarserien "Vårt lille land" onsdag denne uka. Her fotografert i Hamar domkirke i fjor sommer.
 
Ungdomskor fra Hamar klare for TV-ruta
Gullmedaljørene fra World Choir Games i USA får sendetid i dokumentarserien «Vårt lille land» på TV2. Hamar-koret utviklet seg enormt på kort tid.

Publisert: 19.feb.2013 12:29
Oppdatert: -

Onsdag kveld denne uka vil en av historiene til TV2-journalistene Tonje Steinsland og Gerhard Helskog handle om EDTChoir fra Hamar, som nå bærer navnet Defrost Youth Choir Hedemarken. Det opplyser koret selv i en pressemelding.

Tok gull i USA

Ungdomskoret gikk sist somme helt til topps i verdens største korkonkurranse i amerikanske Cincinnati, men gullstrupene hadde ikke gull i munnen da de startet bare halvannet år tidligere.

Dokumentaren på TV2 vil fortelle historien om korets formidable suksess, som kulminerte med gullet i USA for et drøyt halvår siden.
I tillegg får vi et innblikk i hvordan dirigentene Erland Dalen og Thomas Caplin nådde sine musikalske mål med koret gjennom holdningsendringer, utholdenhet og sosial kompetanse.

«Mange gleder og sorger»

«I «Vårt lille land» onsdag får vi følge koret gjennom mange gleder og sorger, formidlet blant annet av den sterke stemmen til sanger Lill Regine Skaug. Det er en usedvanlig historie vi får servert; fra de startet opp som usikre enkeltindivider på audition, til de fremstod i fellesskap som den beste Norges-reklame overfor publikum i USA», heter det i pressemeldingen. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke