24. aug
Komponert Peer Gynt-inspirert låt: – Det var selvsagt en veldig utfordrende oppgave, men utrolig spennende å få arbeide med, sier Unge Ferrari.Foto: Kristian Einang
 
Unge Ferrari tolker Grieg
I anledning 150-årsjubileet til Henrik Ibsens Peer Gynt har hamargutten Unge Ferrari og tre andre norske artister tolket de mest kjente verkene fra stykket.

Publisert: 06.jul.2017 07:09
Oppdatert: 06.jul.2017 07:27

Prosjektet er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Peer Gynt AS og Music Norway. Artistene presenterte låtene for første gang på lanseringsfesten i Oslo 4. juli.

utfordrende oppgave

– Det var veldig kult å få muligheten til vekke Edvard Griegs verk til live igjen. Det var selvsagt en veldig utfordrende oppgave, men utrolig spennende å få arbeide med, sier stjerneskuddet Unge Ferrari.

Han har samlet flere av Edvard Griegs verk, og har laget sin urbane tolkning av dem.

– Det tok noen forsøk før jeg fant fram til den perfekte ideen, men det kom en veldig fin låt ut av samarbeidet, sier Unge Ferrari, som mener hans tolkning bærer preg av mørke og desperasjon.

Tidligere har han gitt ut singlene «Hvis du vil», «Vanilje» og «Lianer», «Nostalgi3millioner» og «Ashanti», og han er for tiden aktuell med musikkvideo til låten «D & G» sammen med artisten Cherrie.

Viser fra kulturarven

De fire artistene fikk i oppgave å lage sin versjon av enten «Dovregubbens Hall», «Morgenstemning» eller «Anitras Dans».

Ved siden av Unge Ferraris hip hop-versjon, er det Fight the Fight, Øyunn og Drippin som har stått for tolkningene. Det har de gjort innen sjangrene rock/metal, alternativ pop og eksperimentell klubbmusikk.

Nye Måter

– Vi ønsker å teste nye måter å sette Norge på kartet. Dette er en spennende måte å bruke, og ikke minst vise fram, kulturarven vår, sier Bente Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Innovasjon Norge er opptatt av at Norge som destinasjon skal ha flere strenger å spille på, og kulturopplevelser er helt sentralt i dette. Formålet med prosjektet er å inspirere reiselystne til å komme til Norge også for å oppleve kultur, sier hun.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke