17. aug
Stipendvinner: Tøri Gjendal er en av vinnerne av årets Volumstipend.
Foto: Geir Vestad
 
Unge stipendvinnere fra Hamar
Fotograf og kunstner Tøri Gjendal (25) og komponist Robin Andreas Thorsvik (25) ble belønnet for sitt arbeid under Volumfestivalen.

Publisert: 25.jun.2018 14:34
Oppdatert: 25.jun.2018 14:34

I forbindelse med Volumfestivalen i Elverum i helgen ble det delt ut tre stipender på 10.000 kroner til unge talenter. Hamarsingene Tøri Gjendal og Robin Andreas Thorsvik var to av vinnerne.

«Gjendal har tross sin unge alder en solid utdannelse innen sitt fag, og er i ferd med å etablere seg profesjonelt. Juryen falt for et uttrykk som er både cinematisk og atmosfærisk, og innbyr publikum til utforsking» heter det i juryens begrunnelse.

Om Thorsvik, som går under artistnavnet Robin T, hadde de følgende å si: «Artisten utforsker allsidighet, og er et godt tilskudd på den nordiske musikkscenen, særlig fordi han synger på norsk. Som en nytenkende og kreativ artist med sine egenkomponerte låter og tekster, er dette en artist som man bør merke seg og som virker lovende for framtiden».

I tillegg til Tøri Gjendal og Robin Andreas Thorsvik fikk også skuespiller Heidi Toini Øieren (31) fra Elverum stipend i år.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke